loading
close
SON DAKİKALAR

HKP'den AKP'li Mustafa Şen hakkında suç duyurusu

HKP'den AKP'li Mustafa Şen hakkında suç duyurusu
Tarih: 27.07.2021 - 14:07
Kategori: Gündem

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, sosyal medyada “Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek” diye skandal paylaşımda bulunmuştu. Açıklamanın ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, AKP’li Mustafa Şen hakkında, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etme” ve “Türk Milletini Aşağılama” suçlarını işlediğini belirterek UYAP üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“ŞEN, EMPERYALİST POLİTİKALARA HİZMET ETMEKTEDİR”

HKP avukatı Tacettin Çolak tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yönetim koltuklarını işgal etmiş olan bir partinin genel başkan yardımcısı olan şüphelinin bu paylaşımı emperyalist politikalara hizmet etmektedir. Şüphelinin yaptığı bu paylaşım; ulusal hiçbir değer yargısı olmayan, ümmetçi kafa yapısından kaynaklanmaktadır. Türk Milletini aşağılama amacı güttüğü ve Türklerin “geldiklere yere” yani Orta Asya’ya dönmeleri gerektiğini ileri sürerek de “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Ettiği” açık seçiktir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, CMK 160’ncı maddesinde yer alan Cumhuriyet Savcısı’nın görevini hatırlatan Çolak, “Cumhuriyetin Savcıları, suç duyurusunda bulunulan kişinin konumundan, suçlu olup olmamasından bağımsız olarak, yasanın bu emredici hükmü ile kendilerine yüklenen görevi yerine getirmediklerinden bu suç duyurusunu yapma zorunluluğu doğmuştur” dedi. Çolak, Mustafa Şen hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.

“KANUNSUZLUKLARIN PEŞİNDEYİZ”

Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı. Çolak şu ifadelere yer verdi:

"AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Suriyelilerin ülkemizi istilasını eleştiren paylaşımlara cevap verdi. Verdiği cevapta da “Türkler önce geldikleri yere gitsinler ondan sonra Suriyeliler gitsinler” diye aklınca yol gösterdi.  Fakat bu yol, Emperyalistlerin yıllarca Türklere, Türk Halkına karşı ileri sürdükleri bir tezdir. Aynı zamanda Ermeni burjuvalarının da tezidir. 2006 yılında Türk gazetecileri ağırlayan Ermenistan’daki “Soykırım Müzesi”nin müdürü Bargasyan Lavrenti “Siz işgalcisiniz, o topraklarda göçmensiniz, geldiğiniz yere gitmelisiniz. O topraklar bizim topraklarımız tarihi Ermenistan’dır” diyor. Bundan 100 yıl önce bizim atalarımıza dayatılan Sevr Antlaşmasının hazırlık aşamasında o dönemin Emperyalistlerin ağababası İngiliz Emperyalizminin Lideri Lloyd George, “Türkiye tarih sahnesinden siliniyor diye üzülecek değiliz” diye açıklamalarda bulunuyor. Daha birçok bunun örnekleri var.

Dolayısıyla bu paylaşımı yapmak kendilerinin en küçük bir ulusal değer taşımayan ortaçağcıların ümmetçilik toplumu özlemini taşıdıklarının, Batılı Emperyalistlerle aynı tezleri savunduklarının, onlarla işbirliği içerisinde olduklarının kanıtıdır.

Ancak bu, yürürlükteki mevzuata göre Türk Ceza Kanunu’nun 216 maddesinde tanımlanan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek” suçunu oluşturur. Aynı zamanda 301’nde tanımlanan “Türk Milletini Aşağılama” suçunu da oluşturur. Bu suç aslında zarar suçu değildir, ceza hukukuna göre tehlike suçudur. Mutlak bir zararın doğmasına gerek yoktur. Ve sosyal medyada paylaşılan bir suçtur. Dolayısıyla Cumhuriyet Savcılarının kendiliğinden harekete geçip, soruşturma başlatmaları gerekirken Halkın Kurtuluş Partisi yine savcılara görevlerini hatırlatmıştır. Bu suçlarla ilgili soruşturma başlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Şimdiye kadar olduğu gibi bütün suç duyurularımızın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Halkın Kurtuluş Partisi tüm kanunsuzlukların, peşindedir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları