loading
close
SON DAKİKALAR

Hollanda'da Sosyalistler iktidara yürüyor

Hollanda'da Sosyalistler iktidara yürüyor
Tarih: 28.05.2012 - 16:45
Kategori: Dünya

Araştırmalara göre oy oranını artırarak ülkenin birinci partisi konumuna yükselen Sosyalist Parti (SP), iktidara yürüyor...

Maurice De Hond araştırma kurumu tarafından yapılan son ankette, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde halen 15 sandalyeye sahip SP'nin önümüzdeki seçimde 31 milletvekili çıkaracak potansiyele yükseldiği saptandı.

Tarihinin en yüksek oy oranına yükselen SP'de lider Emiel Roemer, anketlerin olumlu sonuçlarından sonra Başbakan olmak istediğini söyledi. Roemer, bir televizyon programına yaptığı açıklamada, sonuçların sandığa yansıması halinde sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti.

Aynı anket sonucuna göre iktidar ortakları Liberal Parti (VVD) ile Hristiyan Demokratlar Birliği'nin (CDA) yanı sıra ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin (PvdA) oy oranları da azalırken, Geert Wilders;ın lideri olduğu Özgürlük Partisi'nin (PVV) oylarında ise tırmanış dikkati çekti.

Liberallerden kaçan seçmenlerin Wilders;ın partisine yöneldiğine işaret edilen anket sonucuna göre, mecliste 24 sandalyeye sahip PVV, şu anda seçim yapılması halinde 25 milletvekili çıkarabilecek konumda olduğu kaydedildi. Araştırmaya göre, 31 sandalyeye sahip VVD 24;e, 30 sandalyeye sahip PvdA 21'e ve 21 sandalyeye sahip CDA ise 14'e gerilemiş durumda.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları