loading
close
SON DAKİKALAR

'Hollanda'da Türkler Ciddiye Alınmıyor'

'Hollanda'da Türkler Ciddiye Alınmıyor'
Tarih: 28.06.2012 - 19:18
Kategori: Dünya

Eski Hollanda Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ünal, Hollanda merkezli Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı ve Türk-Hollanda Dostluk Vakfı adına açıklamada bulundu...

Eski Hollanda Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı (CDA) tecrübeli Hollandalı Türk siyasetçi Ali İhsan Ünal, Hollanda merkezli Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı ve Türk-Hollanda Dostluk Vakfı adına açıklamada bulunarak 12 Haziran 2012 tarihinde Hollanda’da yapılacak genel seçimlerde “Türkler Ciddiye alınmadığını” ve “her köşeyi kapmış, bırakmak bilmeyen 50 yaş üstü 1.neslin gençlere yol açması gerektiğini” dile getirdi.

Ali İhsan Ünal, makamında Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Karaçayır ve beraberindeki heyetini kabul etti. Ünal memnuniyetini dile getirirken gerçekleşen görüşmenin ardından Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı ve Türk-Hollanda Dostluk Vakfı adına açıklamada bulundu. 

Ünal, şu görüşleri dile getirdi “Nerede o Den Uyl, nerede Van Agt ve Lubbers? Yabancılar misafir değil, artık seçme seçilme hakkına sahiptir, diyenler nerede? İnsan o güzelim günleri özlüyor. İşte bizim toplumun vurdum duymazlığı… neden mi, neden olsun; sen yüzde 40’larla sandık başına gidersen olacağı bu!.. Siyasi kirlenme var diyorduk, kimseden ses çıkmıyordu. 

Seçilenler toplumun sorunu ile alakalı seçildikleri meclislerde ‘söz hakkı’ alıp, teklifler sunsunlar, diyorduk. Meclis toplantılarına katılan veya dinleyici olarak gidenlerin hepsinin ortak görüş olarak söylediği şu: Seçilen Türk üyeleri ne parti toplantılarında nede meclis-komisyon görüşmelerinde hiç söz almıyorlar ve ciddi bir katkıları yok. Tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz, ciddi çalışan da var ama sayılar çok az.” dedi.

Açıklamasının devamında “‘Hollanda’da bizler altın çağımızı yaşıyoruz’, ancak yıllar geçtikçe durum daha vahim bir hale geliyor. Artık uyanmanın zamanı... Son durağa geldik (!) diyebilirim. Bunun şakası yok, şayet söz hakkına sahip değilseniz, verilen haklara sahip çıkmaz ve kullanmazsanız, teker teker verilen haklar elinizden gider. Örneğin Anadil eğitimini bunun en bariz örneği. 

Bana göre aday listelerini açıklayan tüm partiler, Türk (toplumuyla) adaylarla alay ediyor. Buna dur demek ilk önce partilerde üye olan vatandaşların ve ikinci planda vatandaşın görevi. Partilerde üye olan vatandaşlar son kurultaylarında sesini çıkaracak ve el birliği ile partilerini doğru karar almaya yönlendirecekler. 

Gerekirse bazı adaylar geri çekilecek. Vatandaşta 12 Eylül de sandığa giderek yüzde 90 katılımla, partilere bir ders verecek. ‘TÜRK TOPLUMU BURADA‘ diyecekler. Hangi siyasi partili olursanız olun, zamanı gelince yine biz bir birimize yardımcı olacağımızı unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

Ünal aynı zamanda “Gençlerden duyduğum bazı ifadeleri de paylaşmak istiyorum. Genellikle sorumuz, “Bu kadar eğitim ve bilginiz varken, neden sivil toplum kuruluşlarında yer almıyorsunuz?” Cevap çok ilginç; ”1. nesil yarım yamalak Hollandaca bilgisi ile makamını bırakmıyor”. 

Herkes şunda hem fikir, bu yarım yamalak Hollandacası ile büyük işler başarmışlar ama koltuğu bırakmaya gelince başarısızlar denmekte. Ben de sormadan edemiyorum: Ey 50 yaş üzeri benim vatandaşım, neden çekilmiyorsun, gençliğe yol vermiyorsun? Bizler bu sorunlara dur dememiz için siyasi rengimiz ne olursa olsun kenetlenmemiz ve birlikte vatandaşı bilgilendirmemiz lazım. 

Partilerin Türk insanı ile alay etmesine müsaade etmememiz lazım.” şekilde görüşlerini dile getirirken “Gençler göreve, yetişkinlerimiz haydi gençlerimize destek vermeye, haydi hep beraber” diyerek önümüzdeki seçimlerde yapılacakları işaret etti.

Ünal ayrıca ‘hasbihal’ adını verdiği aylık konulu sohbet toplantılarını gelişen süreç içinde farklı konularla renklendirerek devam ettireceğinin altını çizdi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları