loading
close
SON DAKİKALAR

Hollande’a Karabağ’da 3 senatör notası

Hollande’a Karabağ’da 3 senatör notası
Tarih: 26.05.2012 - 12:16
Kategori: Dünya

Ermeni soykırımı tasarısı yüzünden Türkiye ile büyük kriz yaşayan Fransa ile Azerbaycan arasında da soğuk rüzgârlar esiyor...

Bakü yönetimi Ermeni işgâli altındaki ihtilaflı Dağlık Karabağ bölgesine kendilerinden izin almadan ziyaret eden 3 Fransız senatörü “istenmeyen adam” ilan etti. Fransa’ya protesto notası veren Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı François Hollande’yi de uyararak, “Fransız senatörlerin davranışları ülkenizin AGİT Minsk grubundaki tarafsız arabulucu statüsünü sorguluyor” mesajı gönderdi.

Bakü’yü kızdıran açıklamalar
22 Mayıs’ta Dağlık Karabağ’a giden Fransız senatörler Philippe Marini, Sophie ve Bernard Fournier Zhuasen Bakü’yü kızdıracak açıklamalar yapmışlardı. Kafkas haber sitesi, Senatör Marini’nin “Karabağ tarihine göz attığımda yüzyıllar boyunca burada hep Hıristiyan Ermenilerin yaşadığını gördüm. Maalesef Sovyet Rusya döneminde, Bolşevik yönetim böl-yönet taktiği izlediği için bu topraklar Azerbaycan himayesi altında kalmıştır. Karabağ Ermenilerinin haklı davasını destekliyorum” dediğini aktarmıştı.

İstenmeyen kişi ilan edilirler
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev, “Karabağ ihtilafına çözüm bulunması için tarafsız davranması gereken ülkenin senatörleri taraflardan birini ziyaret ederek ‘Biz sizin yanınızdayız’ diyor. İşgal altındaki Karabağ bölgesine Fransa’dan benzer ziyaretler devam ederse bu gezilere katılacak tüm kişiler Azerbaycan’da istenmeyen kişi ilan edilecektir” açıklamasını yaptı. Fransa Senatosu ise Azerbaycan’ın tepkisi üzerine yaptığı kısa açıklamada 3 senatörün Karabağ’daki temaslarının Fransa devletinin görüşünü yansıtmadığını ve “özel bir ziyaret” olduğunu belirtti. 

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları