loading
close
SON DAKİKALAR

Hopa davası için destek eylemi

Hopa davası için destek eylemi
Tarih: 12.02.2012 - 18:07
Kategori: Sendika

Derelerin Kardeşliği Platformu, Hopa tutuklamalarının ilk davası ile ilgili bir basın açıklaması düzenliyor

Derelerin Kardeşliği Platformu Hopa'da 31 Mayıs günü yaşanan polis saldırısının ardından tutuklanan 15 kişinin yargılanacağı davanın 14 Eylül’de görülecek ilk duruşması öncesi İstanbul’da bir basın açıklaması yapacak. Platformun dava sürecine ilişkin gelişme ve bilgileri kamuoyuyla paylaşacağı bu açıklamaya DİSK İstanbul temsilciliği, KESK Şubeler Platformu ve İstanbul Tabip Odası da destek veriyor. 

Platform tarafından düzenlenecek eylem 14 Eylül 2011 Çarşamba Saat 19:00’da, Taksim tramvay durağında gerçekleşecek. 

Derelerin Kardeşliği Platformu yazılı bir açıklama yayımlayarak İstanbulluları eyleme çağırdı. Platformun açıklamasının tam metni şöyle: 

SUYU ve YAŞAMI SAVUNANLAR YARGILANAMAZ HOPA TUTUKLULARINA ÖZGÜRLÜK ! 

Hopa davası başlıyor! 14 Eylül’de eylemdeyiz! 
14 Eylül 2011 Çarşamba Saat 19:00 
Taksim Tramvay Durağı 

31 Mayıs 2011 tarihinde Hopa’da gerçekleştirilen AKP mitingi öncesinde “HES’lere hayır derelerimiz özgür akacak”; “Çayda kota ve kontenjana son” diyerek iktidar politikalarını protesto eden Hopa halkına yönelik saldırı ölüm, yaralama, ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalarla sürdü. 

Platformumuzun emektarı emekli öğretmen sevgili Metin Lokumcu’nun katledildiği 31 Mayıs saldırısının ardından; Hopa’dan toplam 15 arkadaşımızın, Hopa halkının su ve yaşam mücadelesine destek için sokağa çıkan Ankara toplumsal muhalefet güçlerinden 22 arkadaşımızın tutukluluğu aylardır sürüyor. 

Türlü hukuksuzluklarla devam eden bu sürecin; AKP iktidarının; sermayenin talan politikalarının önündeki en büyük engel olan halk direnişlerini baskı ve zorla sindirmeye çalışma programının bir parçası olduğu Hopa’nın ardından Gerze’de ve Erzurum’da mücadele eden köylülere yönelik saldırılarla bir kez daha açığa çıktı. 

Biz biliyoruz ki bu saldırılar yaşamı savunan herkese yönelmiştir. Tam da bu nedenle bu sürecin simgesi olan Hopa davası hepimizin davasıdır. 

Hopa sürecinin ilk davası; tutuklu 37 arkadaşımız arasından 7'sinin “terör örgütü propagandası” yapmak gerekçesi ile uydurulmuş iddialarla yargılanacağı Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Eylül 2011 tarihinde görülecek davadır. Arkadaşlarımızın tamamının yargılandığı davanın iddianamesi ise aylar geçmesine rağmen daha açıklanmamıştır. 

Suyu ve yaşamı savunmak, sermayenin ve iktidarın talan politikalarına karşı çıkmak terör eylemi değil, onurlu bir insan davranışıdır. Doğayı savunmak mevcut anayasaya göre bile bir vatandaşlık görevidir. Suyu ve yaşamı savunmayı terör eylemi olarak yargılamak, hukuka, akla ve vicdana sığmaz, bu ancak sermayenin ve onun iktidarı AKP'nin ileri demokrasinin ne menem bir hukuki zemine oturduğunun bir göstergesidir. 

Yıllardır hidrolektrik santral projelerine, sermayenin doğayı talan politikalarına karşı halk direnişlerini örgütleyen Derelerin Kardeşliği Platformu olarak yaşamı savunan, Hopa halkının yanında olan herkesi Taksim Tramvay durağında 14 Eylül 2011 Çaşamba akşamı saat 19:00’ da dava hakkında bilgilendirme yapacağımız basın açıklamasına destek vermeye; “Hopa halkının davası bizim davamızdır – Yaşamı savunanlar yargılanamaz” demeye çağırıyoruz. 

Suyuna, yaşamına, doğasına, emeğine sahip çıkan halka yönelik saldırı programını durduracak tek güç yine halk mücadeleleri olacaktır. Baskı ve zorla halk direnişlerini engelleyemeyecekler! Birlikte kazanacağız! 

Arkadaşlarımız özgür kalacak derelerimiz denizlere ulaşacak! 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları