loading
close
SON DAKİKALAR

Hopa imzaları Diyarbakır’dan Meclis’e

Hopa imzaları Diyarbakır’dan Meclis’e
Tarih: 12.02.2012 - 19:27
Kategori: Sendika

Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Diyarbakır İl Örgüt, Hopa ve KCK tutuklularının serbest bırakılması için toplanan imzaları Meclis’e gönderdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Diyarbakır İl Örgütü tarafından, Hopa ve KCK tutuklularının serbest bırakılması için toplanan imzalar Meclis’e gönderildi. İmzaların gönderilmesinden önce yapılan açıklamada ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya, AKP hükümetinin devrimcilere, sosyalistlere ve yurtseverlere dönük geliştirdiği gözaltı ve tutuklama furyasını protesto etti. 

Yenişehir Postanesi önünde yapılan açıklamada Karakaya, son dönemde Terörle Mücadele Yasası (TMY) kapsamında sol, sosyalist, yurtseverlere yönelik bir saldırganlığın geliştirildiğini belirtti. Bu saldırganlık kapsamında Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) yerine Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinin kurulduğunu kaydeden Karakaya, bunun aslında DGM’lerin devam etmesi anlamına geldiğini söyledi. 

TMY kapsamında her gün onlarca kişinin gözaltına alındığını ve tutuklandığının altın çizen Karakaya, “Hopa’da devrimciler meşru mücadelesini yürütürken çok kapsamlı bir saldırıya maruz kaldı. Bu saldırı karşısında öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirdi ve onun akabinde gözaltı ve tutuklamaların yaşandı” dedi. Hopa’da yaşananların bir benzerinin de yıllardır Kürt coğrafyasında Kürtlerin maruz kaldığını belirten Karakaya, KCK davası kapsamında 2 bin Kürt siyasetçisinin tutuklu bulunduğunu kaydetti. 

Adana’da BDP’ye yönelik yapılan operasyonu kınayan Karakaya, “BDP’ye yönelik yapılan operasyonlarda başta il başkanı olmak üzere 14 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bir bütün olarak gözaltına alınan devrimcilerin, sosyalistlerin, yurtseverlerin AKP’nin geliştirmiş olduğu bu operasyonlar karşısında AKP hükümetini protesto ediyoruz. Ve buna karşı sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.”dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından toplanan imzalar Yenişehir Postanesi’nden Meclis’e gönderildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları