Hopa Sivil Toplum Kuruluşları ve Kemalpaşa Belediyesi yayınladıkları ilanla Hopa'da görevden alınan 37 öğretmenin ve diğer kamu görevlilerinin göreve iade edilmesi talebinde bulundu.
Hopa Sivil Toplum Kuruluşları ve Kemalpaşa Belediyesi yayınladıkları ilanla Hopa'da görevden alınan 37 öğretmenin ve diğer kamu görevlilerinin göreve iade edilmesi talebinde bulundu. Öğretmenlerin ve kamu görevlilerinin haklarında hiçbir somut delil bulunmadan açığa alındığı belirtilirken öğrencilerin de eğitimden mahrum kaldığı ifade edilerek şöyle denildi:
"Biz aşağıda imzası bulunana Hopa Sivil Toplum Kuruluşları ve Kemalpaşa Belediyesi olarak kamuoyuna duyuruyoruz;
İlçemiz Hopa'da görev yapan 37 öğretmenimiz ve diğer kamu görevlileri, haklarında hiçbir somut ve hukuki delil bulunmadan açığa alınmıştır. Bu hukuksuz açığa almalar neticesinde çocuklarımız öğretmensiz kalmış ve nitelikli eğitimden mahrum edilmişlerdir. Açığa alınan öğretmenlerimiz, bugüne kadar çocuklarımızı büyük bir güvenle emanet ettiğimiz; bilgi birikimleri ve özverili çalışmalarıyla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizdir. Ne öğretmenlerimizin ne de çocuklarımızın daha fazla mağdur edilmesini istemiyoruz. Öğretmenlerimize ve diğer kamu görevlilerine yönelik haksız uygulamaların durdurulmasını ve açığa alınan bütün kamu görevlilerinin zaman geçirmeden görevlerine başlatılmasını talep ediyoruz.
Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek
Hopa Tic. Ve San, Odası Bşk. Osman Akyürek
Hopa Esn, Ve Sanatk. Odası Bşk. Osman Küçükali
Hopa Şoförler Esnaf Odası Bşk. İsrafil Kotil
Hopa Taşıyıcılar Kooperatifi Bşk. Celil Yıldırım
Artvin iş Adamları Der. Bşk Seçim Altıkaya
Hopa Esnaf Sanatk. Kef. Koop. Bşk. Ahmet Ekmekçi
Atatürkçü Düşünce Der. Bşk. Selahattin Gül
Hopa Bedensel Engelliler Der. Bşk. Aydoğan Can
Hopa Gaziler Derneği Bşk. Şükrü Akbıyık
Hopa Çay Üreticileri Koop. Bşk. Şerafettin Çelik
Hopa Ziraat Odası Bjk. Ihsan Seber
Hopa Muhtarlar Derneği Bşk. Murat Kemal Köse"
Vişne Haber Ajansı