loading
close
SON DAKİKALAR

HP’den Bulut çözümleri!

HP’den Bulut çözümleri!
Tarih: 11.02.2012 - 21:50
Kategori: Bilim & Teknoloji

HP’nin Bulut çözümleri kurumların ve hizmet sağlayıcıların yeni pazarlara açılmasına yardımcı oluyor.

HP’nin yeni Bulut Çözümlerinden yararlanan kurumlar bulut bilişime geçerek BT kaynaklarının kullanımından güvenlik ve iş zekası çözümlerine kadar her alanda hızla değişen ekonomik şartlara daha kolay uyum sağlıyor.

HP, kurumların pazar şartlarının her an değişebildiği online dijital dünyada rekabet ve uyum gücünü arttırabilmesi için geliştirilen yeni Bulut Çözümlerini duyurdu. HP Bulut Çözümleri kurumların, hizmet sağlayıcıların ve kamu sektörünün yeni pazar fırsatlarından yararlanması amacıyla özel, genel veya karma bulut yapılarına geçmesini uygun maliyetlerle hızlandırıyor.

HP’nin 7/24 Yaşayan Kurumların ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirdiği karma çözümler hangi sistemlerin buluta taşınacağı, hangi sistemlerin ise geleneksel yapılarda kalacağı konusunda organizasyonlara danışmanlık hizmeti sunuyor. HP Birleşik Altyapılar üzerine kurulu Bulut Çözümleri, kurumların gerek iç süreçler gerekse müşteri ve e-devlet hizmetlerinde en yeni ürünlerle servisleri hızla sunmasına imkan veriyor.

Karma bulut yapıları, aynı zamanda, kurumların satış kanalları, çözüm ortakları, teknik destek, yan sanayi, tedarik zinciri ile stok/envanter yönetimi gibi alanlarda farklı departmanlar ve şirketler arasında işbirliği yapmasını da kolaylaştırıyor. Bu da üretim ve ürün geliştirme ekosisteminden mobil cihaz operatörlerinin sağladığı ses ve veri hizmetlerine kadar birçok alanda kurumlara modüler esneklik kazandırıyor.

HP Pazarlama, Bulut Çözümleri ve Altyapı Başkan Yardımcısı Steve Dietch, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Kurumlar çeviklik kazanmalarına, riskleri azaltmalarına, kontrolü ve güvenliği sağlamalarına yardımcı olması için bulut bilişimi iyi anlamak, planlamak, kurmak ve kaynaklandırmak istiyor. Yeni çözümlerimiz, HP’nin yenilikçi teknolojiler sunarak kurumlara bu dönüşümü gerçekleştirmek için gereken becerileri kazandırma alanında sahip olduğu derin tecrübemizle gelinen son noktayı göstermektedir.”

HP Bulut Çözümleri için karma bulut seçenekleri

— HP CloudSystem Alcatel Lucent entegrasyonu, Telekom şirketlerinin operatör ağları üzerinden sunduğu bulut hizmetlerinde bulut altyapısı kaynaklarını ağ üzerinde otomatik olarak ataması ve yönetmesini sağlıyor.

— HP CloudAgile Hizmet Sağlayıcı Programı, servis sağlayıcıların HP küresel satış gücüne doğrudan erişerek satış kanallarını ve hizmet portföyünü geliştirmesini sağlıyor. HP, Avrupalı çözüm ortaklarıyla genişlettiği programda kurumlara HP CloudSystem tabanlı güvenilir ve güvenli özel bulut barındırma hizmetleri sunmaları için yeni sertifikalı barındırma seçenekleri sunuyor. 

— HP CloudSystem Matrix 7.0 yazılımı sektörün ilk anahtar teslim seri veri aktarımı çözümü ile kurumların HP CloudSystem’ı çalıştırarak dış bulut kaynaklarına tek tuşla erişen karma bulut sistemleri kurmasını sağlıyor. Hataları elimine ederek yeni hizmetlerin sadece birkaç dakikada kurulmasına imkan tanıyan HP 3PAR storage isteğe bağlı otomatik kaynaklandırma sistemi de buna dahil bulunuyor. 

— HP Bulut Koruma Programı son kullanıcıdan yasal mevzuata, teknik şartlara ve teknolojilere kadar her alanda karma bulut yapıları için veri güvenliği danışmanlığı ve güvenlik çözümleri sağlıyor. Bulut Koruma Mükemmeliyet Merkezi ise kurumların HP çözümlerini diğer markalarla karşılaştırarak test etmesine olanak tanıyor.

Bulut hizmetlerinde kullanıcıların anlık artış gösteren taleplerini karşılama

— HP Bulut Bilişim Hizmetleri Bilgi-İşlem çözümü, uygulama veri yükünü sunuculara gerektiği kadarıyla otomatik olarak dağıtarak uygulama performansını arttırıyor. Yeni yedekleme, kurtarma seçenekleri ile sanal yerel ağları buluta ekleyerek yönetme çözümleri ise verilerin daha iyi korunmasını sağlıyor. HP, kurumların bu sistemi test ederek mevcut veri yükünde nasıl performans gösterdiğini anlamasına da imkan tanıyor.

— HP SAP Geliştirme için Kurumsal Bulut Hizmetleri ve Kum Havuzu Çözümü, kurumların SAP Kurumsal Kaynak Planlama yazılımıyla yapılan kaynak planlamasını sanal özel bulut üzerinden test ederek değerlendirmesini sağlıyor.

Bulut Çağı dönüşümü kurumlara yeni yetenekler kazandıracak

HP, kurumların HP Bulut Çözümlerindeki teknolojilerden en verimli şekilde yararlanması için danışmanlık ve eğitim programları da geliştirdi. Bunların arasında HP ExpertONE sertifikasyonları, HP ExpertONE, HP Eğitim Hizmetleri Bulut Programı, HP Mali İşler Direktörü (CFO) Bulut Yuvarlak Masa Toplantıları, Bulut için HP Depolama Danışmanlık Hizmetleri ve Windows Azure için HP Bulut Uygulama Hizmetleri bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları