loading
close
SON DAKİKALAR

HSK üyeliğinden ayrılan Hamit Kocabey: Devlet Bahçeli ile istişare sonucu istifa ettim

HSK üyeliğinden ayrılan Hamit Kocabey: Devlet Bahçeli ile istişare sonucu istifa ettim
Tarih: 16.10.2021 - 10:57
Kategori: Gündem

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden sürpriz biçimde istifa eden ve istifasına yönelik olarak çeşitli iddialar ortaya atılan Hamit Kocabey, daha önce avukatlığını yaptığı MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra istifasını verdiğini söyledi.

MHP kontenjanından HSK üyeliğine seçilen ve dün sürpriz biçimde istifa eden Kocabey’le ilgili çok sayıda iddia gündeme geldi. Kocabey’in bir dava kapsamında tutuklu bulunan bir kişinin serbest bırakılması için hakime baskı yaptığına yönelik sosyal medya paylaşımları yapıldı. Ancak bu iddiayla ilgili herhangi bir bilgi kamuoyuna yansımadı. Kocabey, bugün yaptığı açıklamada, "TBMM tarafından seçilmiş olduğum HSK üyeliği görevimden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım" dedi. Kocabey, şunları söyledi:

"Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir  yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları