loading
close
SON DAKİKALAR

HSYK Kayseri’yi korumaya aldı

HSYK Kayseri’yi korumaya aldı
Tarih: 12.02.2012 - 09:50
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk dosyasının kapatılması için üyelerin uğraştığını öne sürdü:

‘Herkes kapatma çabasında’ CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk dosyasının kapatılması için HSYK üyelerinin devreye girdiğini ileri sürdü. Savcılar hakkında suç duyurusu hazırladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Vilayet, belediye, savcı herkes dosyayı kapatmak için uğraşıyor” dedi. CHP lideri, Kayseri’de bir AKP’li belediye başkanının sahte belgelerle emekli olmaktan mahkûmiyet aldığını da söyledi. 

Cumhuriyet'ten Utku Çakırözer'in haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk dosyasının kapatılması için HSYK üyelerinin devreye girdiğini ileri sürerek “Savcılar hakkında suç duyurusu hazırlıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir AKP’li belediye başkanının sahte belgelerle emekli olmaktan mahkûmiyet aldığını söyledi.

Avrupa Sosyalistleri Partisi Kongresi’ne katıldığı Brüksel’den dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin bir süredir gündemde tuttuğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluklar dosyasına ilişkin yeni iddiaları gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, “Kayseri ile ilgili olarak savcılar hakkında da suç duyurusu hazırlıyoruz. Kayseri olayını kapatmak için son olarak mahkeme tebligatları hazırlanırken HSYK üyelerinden biri gidip orada bekledi. Bir başka fezlekenin içinde, Kayseri suçunu aklamaya kalktılar. HSYK üyesi tebligat yazılana kadar gidip orada bekliyor. Biz tebligatların tamamlanmasını bekliyoruz. Sonra gereğini yapacağız” dedi.

Bu dosyayla ilgili iddiaların başından beri kapatılmak istendiğini ifade eden CHP lideri “Vilayet, belediye, savcı herkes dosyayı kapatmak için uğraşıyor, bizim elimize belgeler geldiğinde her şey ortaya çıkıyor. Kaç lira rüşvet alındığını, kimin nasıl aldığını tek tek açıklıyor, söylüyor. Banka hesaplarına baksalar yetecek. Yok, bakmıyorlar, bankadan hesap dökümünü bile istemiyorlar. Böyle soruşturma olur mu? Genel sekreter ve teftiş kurulu başkanı hakkında dava açılıyor. Genel sekreter belediyede ikinci adamdır. Bir yerden talimat almasa yapabilir mi?” dedi.

Yine Kayseri ile ilgili ikinci bir iddiayı da gündeme getiren Kılıçdaroğlu, CHP’ye ait belediyeler üzerinde yargı baskısı kurulurken, hakkında iki kez mahkûmiyet kararı olan bir AKP belediye başkanının hâlâ görevinde olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu bu konuda şunları söyledi: “Bu ülkede bundan sonra adalet çok zor. Elimize gelen Kayseri ile ilgili ikinci belgede yaşananlar bunu ortaya koymaya yeter. Kayseri’nin bir belediye başkanı kendisini sahte belgelerle emekliye sevk ediyor. Yargılanıyor ve mahkûm oluyor. Bu yetmiyor, aradan bir zaman geçtikten sonra yine bir üçkâğıt çeviriyor yine mahkûm oluyor. Ama bu kişi hâlâ makamında oturtulabiliyor.”

Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği belediye başkanının Kayseri Felahiye ilçesine bağlı Büyüktoraman beldesinin AKP’li Belediye Başkanı Ali Temirci olduğu belirtildi. Temirci’nin sahte belgelerle emekli olmaktan mahkûm olduğu, emeklilik işlemlerinin iptal edildiği ancak görevine devam ettiği öğrenildi. Temirci’nin daha sonra evrakta sahtecilik suçundan hapis cezası aldığı kaydedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları