loading
close
SON DAKİKALAR

HSYK'ya ağır cevap

HSYK'ya ağır cevap
Tarih: 11.02.2012 - 23:05
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur'un, "Şerefli Türk hakimi olarak hiç kimseden özür dilemeyiz" sözlerine N.Ç. davası üzerinden cevap verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediyenin bir dizi açılış ve temel atma törenleri ile Hamsi Festivali’ne katılmak üzere Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne geldi. Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Ereğli Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık ve partililer tarafından karşılandı.

Türkiye’nin önümüzdeki yıl çok daha büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalacağını öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Büyüme hızımız için hükümet, ’2.5’ dedi. IMF, ’Siz 2.5 bile büyüyemezsiniz, 2 büyüyeceksiniz’ diyor.

Nüfus artış hızı yüzde 3. Bırakın hafifletmeyi, bırakın aynı durumda durdurmayı, işsizlik daha da artacak. Gençlerdeki işsizlik oranı yüzde 22. Ama asla umutsuz olmayacağız. Asla karamsar olmayacağız. Çünkü bu ülkede halkın iradesini temsil eden, halktan güç alan CHP var."

Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce açıkladıkları projeleri şimdi hükümetin ele almaya başladığını ileri sürerken, "Demek ki bizim projelerimiz hayali değil. Demek ki biz doğruları söylüyoruz. Şimdi geldiler bizim projelere sahip çıktılar. Sahip çıksınlar, seviniyoruz.

Hatta bütün projelerimizi, 41 projemizi de getirsinler, söz veriyoruz tamamına destek vereceğiz. Hiç, ’bizden özür dilesinler’ diye de bir şey söylemiyoruz" diye konuştu.

Adalet duygusunun zedelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, adaletin olmadığı bir yerde demokrasi ve özgürlüğün de olmayacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Adaletin olduğu yerde insanların gelecek güvencesi olur. Adalet yoksa insanlar geleceğe güvenle bakmazlar.

O nedenle denir ki; ’Adaletin olmadığı yerde tuz kokmuştur.’ Biz adaleti her yerde, her ortamda yüceltmek zorundayız. Yargıyı eleştirirken de biz çok dikkatli davranıyoruz. Ama yargının militanlaşmasına, bir siyasal partinin arka bahçesi olmasına izin vermeyiz."

Özel yetkili mahkemelerin de birer operasyon mahkemesi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu mahkemeler siyasi otoritenin emrine ve talimatına göre karar veren mahkemelerdir. Eski adıyla da sıkı yönetim mahkemeleridir.

Bir yerlerden talimat gelir, bunlar da onu karara dönüştürürler. O nedenle bizim 41 projemiz arasında özel yetkili mahkemelelerin kaldırılması da vardır. Çünkü özel yetkili mahkemeler doğal yargılama ilkesine aykırıdır. Bunlar özel ihtisas mahkemeleri değildir, özel siyasal mahkemelerdir. Ve adaleti yaralayan mahkemelerdir."

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un, ’Şerefli bir Türk hakimi olarak hiç kimseden özür dilemeyiz’ sözüne hatırlatması üzerine ise şöyle konuştu: "Bir kimsenin şerefli olup olmadığına, o kişi karar vermez. Kişinin şerefli olup olmadığına 3’üncü kişiler karar verirler. Ben, ’Şerefliyim’ demekle şerefli olmam.

Bir başkası da, ’Ben şerefliyim’ demekle o da şerefli olmaz. Bizim yaptığımız net eleştiriler var. Ben onlara yanıt bekliyorum. Siz Deniz Feneri savcılarını hangi gerekçeyle görevden aldınız? Ben bunun cevabını bekliyorum. Şerefliymiş. Bana bunun cevabını veriyor mu? Sayın Haberal, kendisinin yargılandığı mahkemenin üyelerini mahkum ettirdi.

Bunlar davadan çekilmedi mi? Hayır, çekilmedi. Nasıl güveneceğiz biz o yargıçlara? Bir duruşmayı vicdanın terazisinde değil de, onu kan davası haline dönüştürerek karar verme sürecine getiren bir yargıca siz nasıl güveneceksiniz. Seçtikleri yargıçlara baksınlar.

O şerefli arkadaşıma şunu sormak isterim. N.Ç. davasını çok iyi biliyor değil mi. O davada karar verenlerin kendileri tarafından oraya atandığını biliyor mu acaba. Eğer daha fazla konuşursak altında kalırlar. Otursunlar yargıya baksınlar. Yargı kokuyor. Bir yargıç, Yargıtay’dan istifa ediyor. ’Yargıtay’da olanları artık benim midem kaldırmıyor’ diyor. Acaba bu söze kulak veriyor mu?" 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları