loading
close
SON DAKİKALAR

'Hulusi Akar, El Bab'da artık operasyonun bittiğini söyledi'

'Hulusi Akar, El Bab'da artık operasyonun bittiğini söyledi'
Tarih: 16.02.2017 - 05:08
Kategori: Gündem

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 'El Bab'da operasyon bitti' dediği iddia edildi.

Yandaş Sabah'ın Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'ı kapsayan Körfez ülkeleri ziyaretine katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Fırat Kalkanı Harekâtı'na ilişkin olarak, "El Bab 'da artık operasyonun bittiğini" söylediğini aktardı. Müderrisoğlu, "Şehir merkezinde sivil kayıp verilmemesi için hassas davranılıyor. Harekâtın Rakka güzergâhı ise koalisyonla askeri koordinasyon ve maliyete katlanma meselesi" ifadesini kullandı.

Müderrisoğlu'nun Sabah'ta "Körfez'den izlenimler" başlığıyla yayımlanan (16 Şubat 2017) yazısından bazı bölümler şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın temaslarına eşlik eden heyetten edindiğim kısa notlarla yazıyı noktalayalım...

ABD ile ilişkilerde Başkan Trump döneminde, FETÖ ve PKK terörü ile mücadelede pozitif ilerleme sağlanabileceği beklentisi hâkim. ABD politikaları yeniden tasarlanırken mart bitmeden Erdoğan- Trump görüşmesi yapılması halinde, pek çok etkileşimi de beraberinde getirecek.

Türkiye- Rusya ilişkileri de çok güçlü zeminde ilerliyor. Mart başına Moskova'da Üst Düzey İşbirliği Toplantısı planlanıyor. Suriye'deki rejim unsurları ve mezhep içerikli milis grupları, iki ülke yakınlaşmasını sabote edecek girişimlerde bulunmayı sürdürüyor.

El Bab'da artık operasyon bitti. Şehir merkezinde sivil kayıp verilmemesi için hassas davranılıyor. Harekâtın Rakka güzergâhı ise koalisyonla askeri koordinasyon ve maliyete katlanma meselesi."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları