loading
close
SON DAKİKALAR

''hüseyin çelikten açıklama''

''hüseyin çelikten açıklama''
Tarih: 12.02.2012 - 18:23
Kategori: Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, muhalefet partilerine yüklendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'deki askeri darbe yapanların zihniyetiyle CHP'nin zihniyetinin kardeş olduğunu iddia eden Çelik, CHP'nin "Türkiye'nin en ünlü ırkçılarından", eski adalet bakanlarından Mahmut Esat Bozkurt'tan vazgeçemediğini ama Kılıçdaroğlu'nun "biz değiştik" dediğinin altını çizdi.

Çelik, "yetim hakkı" polemiğine de değinerek ana muhalefet partisini elinde "yetim hakkı yendiğine" dair bir kanıt varsa savcılara vermesini tavsiye etti. Çelik ayrıca Başbakan Erdoğan'ın Yahudi sivil toplum kuruluşlarından aldığı ödülle ilgili olarak muhalefet partileri CHP ve MHP'nin eleştirilerine de değinerek, bu iki partiyi "anti-semitist" olmakla suçladı.

Başbakan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"ZİHNİYET KARDEŞLİĞİ"
Darbecileri koruyan yasalar ortadan kaldırılmıştır. Darbecilerde sorgulanır, mahkeme karşısına çıkartılır. Bunu halkımız görüyor. Temenni ederim ki bir daha bu acılar bu ülkede yaşanmasın.

1960 darbesini yapanların da 12 Mart muhtırasını verenlerin de postmodern darbeyi gerçekleştirenlerin de; hepsinin ideolojisi aynıydı. Birşey daha söyliyeceğim, CHP'nin hoşuna gitmeyecek ama bu darbeleri yapanlar ile CHP'nin zihniyeti aynıdır. İrtica paranoyası ortaya çıkarılmıştır. CHP, tesbihi, takkeyi, dini kitaplar okuyanları 'bunlar ayin yapıyor' gerekçesi ile içeri tıkıyordu. Asıl sebep şudur, Demokrat Parti seçimle hükümet oldu ama CHP bürokrasi ile iktidardaydı. 

"DEĞİŞTİK DİYENLER MAHMUT ESAT BOZKURT'TAN VAZGEÇMİYOR"
Mahmut Esat Bozkurt kimdir? CHP'nin meşhur adalet bakanıdır. Türkiye'deki en ünlü ırkçılardan biridir. "Bu memleketin efendisi Türk'tür, öz Türk olmayanların görevi hizmetkar, köle olmaktır" diyen biridir. Mahmud Esad Bozkurt, CHP'nin vazgeçilmezidir. Anıtını CHP'nin Genel Başkanı gidip açmaktadır. "Biz değiştik" diyorlar. Zihniyet değişimi yapılmadıkça, isimler değişir, tabelalar değişir...

YETİM HAKKI YEME POLEMİĞİ
İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir. İspatlamazsa iftiracı olur. Yıllardır bu ülkede iktidardayız, belediyelerin çoğunluğu bizim partimizde. Yıllardır muhalefet partisine ve liderine söylüyoruz, yetim hakkı yenmesiyle ilgili elinizde bir kanıtınız varsa ortaya çıkarın. Bakın meydan okuyorum, elinizde herhangi bir arkadaşımızla ilgili iddiaları, belgeleri ortaya çıkarın, savcılığa verin. Üstüne gitmezsek biz suçluyuz. Bakın Kayseri dediler ne oldu? Mahkeme yok böyle bir şey dedi.

"CHP VE MHP ANTİ-SEMİTİST"
Türk hükümetinin kavgası İsrail hükümetiyle ilgilidir. Biz 9 vatandaşımızı öldüren zihniyetle mücadele ediyoruz. Bizim İsrail halkıyla sorunumuz yok. Ülkemizdeki Museviler başta olmak üzere dünyadaki Musevilerle sorunumuz yok. 
CHP ve MHP ağızbirliği etmişcesine Başbakan'ın bir Musevi sivil toplum kuruluşundan aldığı ödülü geri verip vermeyeceğini soruyorlar. Türk devletinin, Türk hükümetinin mücadelesi İsrail hükümeti ile ilgilidir. Bizim İsrail halkı ile bir derdimiz yok. İsrail'de Netanyahu hükümetinin yaptıklarını eleştiren bir yığın gazeteci çıktı. Perşembe günü söylemiştim. Bütün ırkçılar toptancıdır. Malesef CHP ve MHP'lilerin söylemleri anti semitist bir söylemdir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları