loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve başladı: Bu şehirde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık var olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve başladı: Bu şehirde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık var olacak
Tarih: 18.04.2019 - 12:10
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevinin ilk gününde bir basın açıklaması düzenledi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Çalışanlarımızla, kadromuzla bismillah diyoruz. İstanbul'un çok konusu var. Tespit ettiklerimiz var, sahada tespit edeceklerimiz olacak. Bu kurumun uzun süreli hafızası önemli. Yapılmışlar ve çalışma arkadaşlarımızın teknik ve eğitimli şekilde bakışları çok değerli. Bu tarihi kurumun insan kaynağından faydalanacağız. Farklı bir anlayışla başlangıç yapacağız. Bizden olanlar ve olmayanlar anlayışının bittiği gündür.

Kişisel hiçbir beklentiyle ya da kişiye hizmet anlayışıyla bizden talimat almayacak kimse. Bizden alacakları talimat İstanbullunun çıkarına olacak. Yolumuz açık olsun. Benimle yol yürüyecek kadrolar olacak. Kutsal bir kenttir İstanbul. Birçok maneviyatı, birikimleri vardır. Bunları kucaklamak, olağanüstü derinlik ister. Kimse kendisini kısır yarışa hapsetmesin. Herkes penceresini, açısını geniş tutsun. Yapacağımız hizmetler bu şehirde kalıcı izler bıraksın.
Heyecanım var ama aklımın önüne geçmez. Ailemin duasını, desteğini aldım. Çocuklarım İstanbul'la ilgili yapacaklarımızı sordu. Ortanca oğlum ne zaman kütüphane yapacağımız, büyük oğlum öğrenci indirimini sordu.
(Saraçhane'de buluşma) Oy veren vermeyen herkesi buraya bekliyoruz. Normalleşmenin yanındayız. El sıkma fırsatı varsa el sıkarız. Kucaklaşmamız gerekirse kucaklaşırız.
Bu ülkenin her makamı, her kişisi buraya davet edilmeli. Bizden kimse partizan dil beklemesin. Bu şehri barıştırmaya geliyoruz, dedik. Bunu lafla değil uygulamayla yaparsınız. Bu şehir bunu istiyor. Milletin gündeminde çatışmayı yok ettiğinizde önümüzde engel kalmaz..
Kütüphane süreci hemen başlayacak. Buradaki birimlerin tasarımları halledilecek. İsteğimiz şu: Eğitimin, kültürün varolduğu bir süreci yaşatarak meclisin ve belediye başkanının olması, halkla iç içe olmanın fiziki imkanını sağlamış olacak. Halkla uzaklaştığım an verimli olamayacağımı düşünüyorum.
Şeffaflık... Bazılarına göre siyasi iradenin sizde olmamasını zafiyet olarak gösterseler de ben bunu bu şehir ve demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum. Birçok görüşmemizi yapacağımız şeffaf odayla herkes bizi görsün istiyoruz. Milyonlarca insanla bağ kurma teknolojisi varsa niye fırsata çevirmeyelim. Göreceksiniz insanımzı demokrasiye fıtrat olarak çok uygun. İstanbul'un demokrasi uygulaması belki dünyaya örnek olabilir. Radikal kararlar alacağız. Eksiklerimiz olabilir, tamamlayacağız, bazı adımlarımız sıkıntılı olabilir yönümüzü değiştireceğiz ama günün sonunda bu şehirde mutlak demokrasi, mutlak şeffaflık ve mutlak katılımcılık var olacak. 

(Binali Yıldırım ve Erdoğan'ın teşekkür pankartları) Pankartlarla İstanbul'a halkına beni seçtikleri için yeterince teşekkür ettiler şimdi ismini değiştiririz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları