loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Ongun açıklaması; 'Murat bey de diğer işlerine devam ediyor'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Ongun açıklaması; 'Murat bey de diğer işlerine devam ediyor'
Tarih: 18.05.2022 - 14:11
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un görevden alındığı ve İBB Sözcülüğü makamının kaldırıldığına ilişkin iddialara cevap verdi. İmamoğlu; bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Şu anda böyle bir makam yok. Murat bey de diğer işlerine devam ediyor....

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı incelemesinin ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İçinde bulundukları Florya Atatürk Kent Ormanı’nın Atatürk’ün emaneti bir yeşil alan olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Atatürk'ün, aslında bir liderin yaşadığı ve bulunduğu alana kattığı değerin bugünkü izdüşümünü yaşıyoruz.

Yani 80-90 yıl önce gelip kaldığı köşkün yanı başında böylesi bir alan hayal ediyor. Burayı ağaçlandırıyor ve bir park ortaya koyuyor. Ve bu park, bugün gelinen noktada doğallığıyla, özgün ve aynı zamanda çağdaş fırsatlar sunan tasarımıyla bambaşka bir pozisyonda bizlere hizmet ediyor” dedi.

Göreve geldikleri dönemde, 641 bin metrekarelik alanın yalnızca 200 bin metrekaresinin halkın kullanımına açık olduğu tespitini yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, yaklaşık 90 bin metrekarelik alanın da İBB Başkanı ile bazı ilçe belediye başkanlarının konut alanı olarak ayrıldığı bilgisini paylaştı. Belediye başkanlarına hizmet eden 90 bin metrekarelik protokol alanını, İstanbul’un geleceğini planlaması amacıyla kurdukları İstanbul Planlama Ajansı’na dönüştürdüklerini belirten İmamoğlu, kalan bölümün tamamını da vatandaşların kullanımına açtıklarını ifade etti.

“MURAT ONGUN BENİM ÇOK DEĞERLİ BİR YOL ARKADAŞIMDIR”

İmamoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un görevden alındığı ve İBB Sözcülüğü makamının kaldırıldığına ilişkin iddialara da "Bu konu, şu konuştuğumuz konular arasında inanın çok küçük bir konu" diyerek söze başlayan İmamoğlu, "Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır, başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm ama şu an gördüğüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda bir dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat bey de diğer işlerine devam ediyor" sözleriyle noktayı koydu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları