loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasında karar: 2 yıl 7 ay 15 gün ceza siyasi yasak talebi kabul edildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasında karar: 2 yıl 7 ay 15 gün ceza siyasi yasak talebi kabul edildi
Tarih: 14.12.2022 - 17:53
Kategori: Yerel

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasında karar: 2 yıl 7 ay 15 gün ceza.

Davada savcı, İmamoğlu için dört yıl bir aya kadar hapis cezası verilmesini talep etmişti. İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet verdi.

Karar istinaf süreçlerinden geçecek. İmamoğlu, belediye başkanlığı görevine devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, İmamoğlu’nun, siyasi yasak içeren Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesinde belirtilen belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Davanın son duruşması, İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde gerçekleştirildi.

Duruşmaya katılmayan İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter'dan, "Bizler saat: 16.00’da salonda duruşmayı izlerken örgütümüz ve İstanbulluları aynı saatte Şaraçhane’ye bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Genel Başkanı Meral Akşener ise yine Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" dedi.

Bu açıklamaların ardından İBB'nin Saraçhane'deki Başkanlık Binası önünde binlerce kişi toplandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları