loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava 21 Eylül'de görülecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava 21 Eylül'de görülecek
Tarih: 20.09.2022 - 22:41
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava 21 Eylül'de görülecek.

Eski YSK Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına 21 Eylül'de saat:11.00'da Kartal Adliyesinde devam edilecek.

Yarınki duruşma öncesi Cumhuriyet'ten Deniz Ogan'a konuşan İmamoğlu'nun avukatı Polat, "Daha önceki taleplerimize ilişkin ara karar oluşturulmasını bekliyoruz. Dosya taleplerimize ilişkin inceleme talebimiz savcılığa sunulmuştu. Şimdi savcılık, inceleme neticesinde ne diyecek onu göreceğiz" değerlendirmesini yaptı. Polat, yarın ben bir karar beklemediğini söyledi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

İddianamede İmamoğlu’nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları