loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu; İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu; İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı
Tarih: 29.01.2024 - 00:00
Kategori: Yurt

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi; İstanbul'da Beklenen Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışlarına Dikkat!

İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dün akşam saatlerinde Fatih, Arnavutköy, Çatalca ve Silivri beyaza büründü. Kar yağışı, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde de etkisini gösteriyor. Trafik ekipleri, yağış ve buzlanmaya karşı sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulunurken yağışın salı gününe kadar sürmesini bekleniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından duyurdu;

Meteorolojik Uyarı

Tarih: 28 Ocak 2024 PazarSaat: 12.02Uyarı No: 52

İstanbul'da Beklenen Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışlarına Dikkat!

Beklenen Hadise

Kar Yağışı

Beklendiği Yer

İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, 30.01.2024 Salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

28.01.2024 18.00-30.01.2024 12.00

Hadisenin Şiddeti

Orta Kuvvette Kar

Oluşması Muhtemel Riskler

Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları