loading
close
SON DAKİKALAR

İBB CHP Grup Başkanı Tarık Balyalı; 170 adet kamu binasının testlerini yaparak raporlarını hazırladık!

İBB CHP Grup Başkanı Tarık Balyalı; 170 adet kamu binasının testlerini yaparak raporlarını hazırladık!
Tarih: 15.09.2023 - 10:32
Kategori: Yerel

İBB, CHP Grup Başkanı Tarık Balyalı İstanbul’a yapılan bu ihanetin bedelini vatandaşlarımız ödemesin diye çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

İBB olarak olası deprem riskine karşı yaptığımız bina tarama çalışmalarında 170 adet kamu binasının testlerini yaparak raporlarını hazırladık.

İstanbul’da olası bir deprem afetine karşı ilk müdahaleleri yapacak olan kritik öneme sahip itfaiye binalarının, ilk tespitlere göre 22 tanesinin depremde ağır hasar ya da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, 22 adet lojman binasının ise riskli durumda olduğunu tespit ettik. Çalışmalarımız, tehlikenin boyutunu ve geçmiş dönemlerdeki ihmalleri gözler önüne seriyor.

2000 yılından önce yapılan binaların %40’ı, olası deprem riskinde ağır hasar ya da yıkılma tehdidi altında. Hatta yaptığımız ilk tespitlere göre 1556 bina bırakın depremi sert bir fırtınada bile yıkılabilecek durumda.
İBB olarak bir yandan “Hızlı Bina Tarama” testiyle vatandaşlarımıza binalarıyla ilgili bilimsel bir rapor sunmaya çalışırken diğer yandan da “riskli binaları” tahliye ediyoruz. 1999-2019 yılları arasında bu ya da buna benzer bir bilimsel çalışma İBB’de hiç yapılmamış.
Geçmiş dönemlerde herhangi bir bilimsel çalışma yapılmadan binalara sadece dışarıdan gözle bakılarak sağlam raporu verilmiş.

İstanbul’a yapılan bu ihanetin bedelini vatandaşlarımız ödemesin diye çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları