loading
close
SON DAKİKALAR

İBB CHP Kadın Meclisi’nden Kaftancıoğlu’na destek

İBB CHP Kadın Meclisi’nden Kaftancıoğlu’na destek
Tarih: 13.11.2019 - 16:07
Kategori: Gündem

Koruma polisleri geri çekilen CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’na İBB CHP Kadın Meclis Üyeleri dayanışma ziyaretinde bulunarak destek verdi. Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklamada, alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi çağrısı yapıldı.

Ziyarette 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü de öne çıkan konular arasında yer alırken, kadınlara karşı geliştirilen ayrımcı tutuma karşı geliştirilecek çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Dr. Kaftancıoğlu, Meclis üyelerine dayanışma ziyareti için teşekkür etti.

‘ZAMANLAMA MANİDAR’

Ziyaretin ardından İBB CHP Kadın Meclis Üyeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, “Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun koruma polislerinin geri çekilmesinin gerekçesi bile açıklanmadı. Apar topar bu kararın alınması kabul edilemez. Ayrıca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne yaklaştığımız şu günlerde kadınların uğradığı ayrımcılığa karşı nasıl adımlar atmamız gerektiğini konuşmamız gerekirken, Sayın Kaftancıoğlu’na verilen koruma kararının kaldırıldığını öğrendik. Bu uygulamayı kabul edilemez buluyoruz ve alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini net bir şekilde bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 9 Kasım Cumartesi günü bir toplantıdayken, koruma şubeye bağlı iki polis memuru toplantıyı yarıda kesmiş ve Kaftancıoğlu'nun koruma kararının kaldırıldığını kendisine tebliğ etmişti. Kaftancıoğlu ise alınan karara, “Koruma kararının kaldırılma gerekçesi tarafıma tebellüğ edilmemiş olup, başıma gelebilecek her türlü olayla ilgili İçişleri Bakanlığının sorumlu olduğunu kayıt altına alırım” şerhini düşmüştü. Hakkında alınan karara sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de cevap veren Dr. Kaftancıoğlu, “Yaklaşık 2 yıldır gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız ve ailemden biri olarak kabul ettiğim emniyet Müdürlüğü’nün çok kıymetli mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunarım. Karara gelince, benim için teferruattır. Demirden korksaydım trene binmezdim” demişti.  

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları