loading
close
SON DAKİKALAR

İBB CHP Meclis üyeleri deprem bölgesinde incelemede bulundu

İBB CHP Meclis üyeleri deprem bölgesinde incelemede bulundu
Tarih: 29.01.2020 - 09:59
Kategori: Gündem

Cuma akşamı merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve özellikle Elazığ ile Malatya’da yoğun yıkıma yol açan 6,8’lik depremin hemen ardından toplanan İstanbul CHP Acil Deprem Komisyonu, deprem bölgesindeki incelemelerini dün de sürdürdü.

İBB Meclis üyeleri Ali Gökmen ve Şaban Cebir’in de bulunduğu komisyon, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Komisyon, gözlemleri sonrasında bir ihtiyaç listesi çıkardı.

“VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜK”
Cuma gecesi Alibeyköy İBB Lojistik Merkezi’nde toplanıp buradan yola çıkan ekip Cumartesi günü akşamüstü saatlerinde Elazığ Sivrice’ye vardı. Komisyon’da yer alan İBB CHP Meclis Üyesi Ali Gökmen, yaklaşık 1.200 haneli ilçede 200-250 evin hasarlı olduğunu ifade ederek, “Bölgede yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledik. Depremde binaları hasar alan vatandaşları ve işyerleri hasar gören esnafı ziyaret edip ihtiyaç tespiti yaptık. Ziyaretlerimiz esnasında şiddetli artçı sarsıntılar devam etti” şeklinde konuştu.

“KONTEYNIR EV İHTİYACI YÜKSEK”
CHP Acil Deprem Komisyonu olarak bir sonraki adreslerinin Malatya’nın Kale ilçesine bağlı Tepebaşı köyü olduğunu ifade eden Gökmen, köyde bulunan hanelerde barınmayı engelleyecek düzeyde tahribatların olduğunu, buna karşın köyde yeterli sayıda çadır bulunmadığını söyledi. Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı yaklaşık 15 köyde de incelemelerde bulunduklarını bildiren Gökmen, köylerin 1500 metre rakımda kurulduğuna işaret ederek, bu bölgelerde insanların çadırlara değil konteynır evlere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

“YETKİLİLER DAHA İLGİLİ OLMALI”
Öte yandan, ağır yıkımın yaşandığı yerlerden biri olan Malatya’nın Doğanyol ilçesi hakkında yaptıkları incelemeleri paylaşan İBB CHP Meclis Üyesi Şaban Cebir ise, “Yapılan yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasına ilişkin organizasyonda bir takım aksaklıklar tespit ettik. Yetkililerin bölge halkının ihtiyaçlarını karşılama noktasında biraz daha ilgili olması gerekiyor. Birçok köyde ahırlar yıkılmış durumda ve burada yaşayan hayvanların barınması için acil çadıra ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ
İstanbul CHP Acil Deprem Komisyonu tarafından yapılan gözlemler sonucu bölge halkının acil ihtiyaçları şöyle: Konteynır ev, çadır, battaniye, yatak, elektrikli soba, gıda malzemesi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları