loading
close
SON DAKİKALAR

İBB: 'Haliç'e atık su girmiyor'

İBB: 'Haliç'e atık su girmiyor'
Tarih: 02.10.2019 - 11:20
Kategori: Yerel

İBB, İSKİ’nin ihalesi iptal edilen “Silahtarağa İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi” ile ilgili son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Silahtarağa İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi” ihalesinin iptal edilmesinin Haliç’in su kalitesini olumsuz etkilediğine ilişkin haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada Haliç'in deniz suyu kalitesine ilişkin "Haliç’in deniz suyu kalitesi deniz canlıların yaşayabileceği kriterlerdedir" denildi. 

İBB'nin Haliç'in deniz suyu kalitesine ilişkin açıklaması şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kurumlarından İSKİ’nin ihalesi iptal edilen “Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” ile ilgili son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Bugün uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan, içerisinde 47 farklı balık türünün yaşadığı Haliç’in su kalitesi de İSKİ tarafından sürekli olarak takip edilmektedir. 6 ve 10 Eylül 2019 tarihlerinde alınan numunelere göre Haliç’in deniz suyu kalitesi deniz canlıların yaşayabileceği kriterlerdedir. Haliç’te çözünmüş oksijen oranı ortalama 6-7 mg/l’dir.

İSKİ, Master Plan doğrultusunda içme suyu, atıksu ve Ar-Ge gibi farklı konularda bir dizi yatırımlar planlanmakta ve belli bir program dahilinde hayata geçirmektedir. 

ATIKSULAR BALTALİMANI VE YENİKAPI’DA ARITILIYOR

Haberlere konu olan, “Silahtarağa İleri Biyolojik Atık su Arıtma Tesisi” planlanan ve imkanlar doğrultusunda hayata geçirilecek olan yatırımlardan sadece bir tanesidir.

İSKİ, herhangi bir aciliyeti olmayan, master plan doğrultusunda öngörülen yatırımları Yönetim Kurulu ve İBB Başkanlık Makamınca uygun görülen zamanlarda hayata geçirecektir.

Söz konusu tesis ihalesinin iptal edilmiş olmasının Haliç’in su kalitesini etkilemesi söz konusu değildir.

Çünkü Silahtarağa bölgesinde toplanan atıksular, pompa vasıtası ile Baltalimanı ve Yenikapı Atık su Arıtma Tesisleri’ne verilmekte, böylece Haliç’e herhangi bir atıksu girişi olmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları