loading
close
SON DAKİKALAR

İBB Meclisi'nde 'Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu' kurulmasını reddeden AKP geri adım attı

İBB Meclisi'nde 'Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu' kurulmasını reddeden AKP geri adım attı
Tarih: 25.04.2019 - 17:21
Kategori: Yerel

İBB Meclisi, 3. oturum için Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı.

CHP'nin bir önceki oturumda kurulmasını istediği uyuşturucuyla mücadele komisyonu AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

İBB Meclis toplantılarının canlı yayınlanmasıyla birlikte yurttaşlar, partilerin tutumlarını takğip edebiliyor. Uyuşturucuyla mücadele komisyonunun kurulmasının reddedilmesi sonrası AKP ve MHP'ye sosyal medyada tepki gösterilmişti. AKP bugün geri adım attı ve komisyona destek vereceğini söyledi. 

AKP Grupbaşkanvekili Tevfik Göksu bugün bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceklerini açıkladı.

Göksu'nun konuşması şöyle: 

"CHP grubu bizimle görüşmeye geldiğinde dokuzu neden sekize düşürdünüz diye görüşmeye geldi. Uyuşturucu konusunda keşke bizimle daha önce de görüşselerdi. İBB geçmiş dönemde özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Bağımlılık sadece uyuşturucuyla ilgili bir sorun değildir. Bağımlılık dediğimizde alkol de bir bağımlılıktır, tütün de bir bağımlılıktır. Hele hele dijital bağımlılık... Geçenlerde çocuklarımızın başına gelenleri biliyoruz. AK Parti gibi bir siyasi hareketin insanın vücuduna zarar verecek şeyleri reddedeceğini herkes bilir. Meclis gündemine getireceğiz. İBB’de bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de önümüzdeki ay Meclis’te İBB bünyesinde bir bağımlılıkla mücadele araştırma komisyonunun kurulmasını teklif olarak getirip karara bağlayacağız."

Tarık Balyalı: AK Parti bizi izlemeye devam etsin. Komisyonlar nasıl çalıştırılmış hepinize göstereceğiz

CHP grubu adına söz alan Tarık Balyalı da Gökçe'ye yanıt olarak şunları söyledi:

"Bir iktidar değişikliği nelere kadirmiş. 15 yıldan beri burada olmayan komisyonlar biraz sosyal medya desteği biraz bizim mücadelemizle 24 saatte demek ki çok başka noktalara gelebiliyormuş. Büyükşehir belediyemiz elbette geçmişte uyuşturucuyla mücadele anlamında çok ciddi çalışma yürüttü. Bunu tartışmak abes. Biz bu dönem belediyeyi yöneten anlayış olarak geçmişte yapılan her şeye sahip çıkıp üstüne daha fazlasını yapacağız. 2018'de 3141 dosya geçmiş komisyonlardan. 1512'si imar bayındırlık komisyonuna gitmiş. Büyük çoğunluğu plan bütçe komisyonuna gitmiş. Sosyal hizmetlere giden dosya sayısı 49. Kadın ve aile komisyonuna 18 rapor gitmiş. Meclis çalışma sistematiği içinde bu komisyonlar yardımcı komisyon olarak çalışıyordu. Sosyal hizmetler, kadınlar, uyuşturucuyla ilgili bir tek madde gelmedi.  

Bizim istediğimiz imar belediyeciliğinden, imar komisyonculuğundan çıkılması. İstanbul halkının gerçek sorunlarına çözüm üreten komisyonlar olmasını istiyoruz. Dün bunu istedik ama AK Parti grubu kendi kendilerine algı yaptı. Dün bu komisyon talebimizi kabul etselerdi eleştiri almazlardı. Önümüzdeki ay önersinler bu komisyonlara destek vereceğiz. Bağımlılıkla sonuna kadar mücadele edeceğiz. AK Parti bizi izlemeye devam etsin. Komisyonlar nasıl çalıştırılmış hepinize göstereceğiz."

Toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da AKP'nin uyuşturucuyla mücadele konusunda gösterdiği hassasiyeti Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu konusunda da göstermesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, "Karşılıklı doğruyu bulma çabası netice vemiştir. Aynı anlayışı cinsiyet  eşitliği konusunda gösterip gerekirse iki grup olarak tartışılması gerekir. Bu da gündemde tutulması gereken bir husus" dedi.
 
9 liralık suyu belediye 9,5 liraya alıyormuş!
 
Öte yandan belediye meclisinde belediyenin su konusunda da zarara uğratıldığı ortaya çıktı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Hamidiye suyun internet sitesine göre 9 liraya satıldığını söyleyerek, "Biz 9,5 buçuk liradan alıyoruz" dedi. Balyalı "Su ve maden suyu ihalesine biz buradan yıllardır eleştiri getiriyoruz. Ona rağmen bazı şeyler hiç değişmiyor. Gidip bir tane damacana su alsanız 9 lira veriyorsunuz. 65 bin damacana su alırsanız tanesini 9 buçuk liradan alıyorsunuz. Bu gerçekten baştan aşağıya bir akıl tutulmasıdır" ifadelerini kullandı.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları