loading
close
SON DAKİKALAR

İBB müzisyenlere destek kampanyası başlattı

İBB müzisyenlere destek kampanyası başlattı
Tarih: 28.03.2021 - 13:56
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu pandemi nedeniyle ekonomik olarak zorlanan müzisyenler için bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Pandeminin ekonomik etkilerini yoğun şekilde hisseden müzisyenlere destek için İBB bir kampanya başlatıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından kampanyaya ilişkin bir video mesaj yayınladı. İmamoğlu, videosunu "İstanbul’u dev bir açık hava sahnesine dönüştürüyor, pandemi dolayısıyla ekonomik zorluk yaşayan sanatçılarımızla dayanışmayı güçlendiriyoruz. 39 ilçede 100’den fazla noktada #İstanbulBirSahne etkinlikleri başlıyor" dedi.

İmamoğlu video mesajında şunları söyledi:
"Sevgili İstanbullular, değerli müzsyenler; İBB olarak salgın döneminde zor günler geçiren müzisyenlerimiz için bir destek projesi ve kampanyası başlatıyoruz. Amacımız bir müddet daha sanatını icra edemeyecek sanatçılarımıza elimizden geldiğince yardım etmek. Ama bu kampanyayı müzisyenlerimizin kendi sanatlarını icra edecekleri bir projeye dönüştürerek yapmak istiyoruz. İstiyoruz ki sanatçılarımız hem kendi mesleklerini icra etsinler hem de İstanbul'da iyimser bir hava estirsinler. 

İstanbullulular müzisyenlere hakettikleri ilgiyi gösterirler. Her ne kadar bir süredir malum virüs yüzünden sahneler sessiz olsa da bu sessizliğe son verme ve şehri notalarla şenlendirme vaktidir. Bu projeyle bir yandan müzisyenlere destek olacağız bir yandan da şehrin farklı noktalarını canlı müzik sahnesine dönüştüreceğiz.

Tabii ki tüm sağlık önlemlerini biz alacağız. İstanbullular pandemiye rağmen iç huzuruyla, güvenle, ücretsiz bir nevi konser keyfi yaşayacak. Sanatçılarımız emeklerinin karşılığı olarak hakettikleri desteği alacaklar. 

Destek ihtiyacı hisseden müzisyenlerimizi davet ediyorum. Sitemize girin başvurunuzu yapın. Güzel İstanbulumuzda umudu yeniden yeşertelim."

İBB'den destek almak isteyen müzisyenler istanbulbirsahne.com sitesine girerek başvurularını yapabilecek. Başvuru süresi 9 Nisan 2021 saat 17.00’de son bulacak. Katılım koşullarını yerine getiren müzisyenlerin ve müzik topluluklarının başvuru sırasına göre kontenjan limitleri kapsamında yer alacağı proje kapsamında her bir müzisyene 2 bin TL’lik bir bütçe verilecek. Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin yer ve tarih bilgileri ise pandemi koşulları ve hava şartlarına göre planlanacak.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları