loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'de inanılmaz Dümenler!

İBB'de inanılmaz Dümenler!
Tarih: 11.02.2012 - 20:39
Kategori: Özel Haberler

Üst Yöneticilerinin çalışanlara müdahale ederek sendika değiştirmeye zorlandıkları, kabul etmeyenlerin iş ve görevinin değiştirildiği, emekliliğe zorlandıkları biliniyor.

Anayasa’mızın 51 nci maddesi “Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz” hükmü mevcuttur. 

Uzun zamandan bu yana İBB de örgütlü mevcut sendika çeşitli eylemler düzenleyerek; “işveren sıfatıyla İBB Üst Yöneticilerinin çalışanlara müdahale ederek sendika değiştirmeye zorlandıkları, kabul etmeyenlerin iş ve görev yerlerinin değiştirildiği, emekliliğe zorlandıkları bilinmektedir.
Bu konuda daha evvel vermiş olduğumuz bir soru önergesinde sorulan sorulara verilen cevapta ise konunun tüm açıklığına rağmen üstünün örtüldüğü anlaşılmaktadır.
Bu defa basında yer alan haberlerden anlaşılacağı üzere İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan tarafından ali.karahan@ibb.gov.tr  adresinden Anadolu Yakası İtfaiye Müdürlüğü Grup Amiri Mehmet Eroğlu’na  gönderilen;

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kimden:          "Ali KARAHAN"
Kime:              "Mehmet EROĞLU (Anadolu Yakası İtfaiye Müdürlüğü)"
                       
Gönderme tarihi:   2011-02-14  11.43

Mehmet abi hayırlı kandiller. İşçi sendikası çalışmalarında senden istifa edipte hizmet işe geçen işçi sayısı 8. çok kötü senin performansına yakışmayan bir durum.
bence güvendiğin bir işçi arkadaş üzerinden bu sayısı çoğaltman gerekiyor. Birde hizmet iş bizim işçilerin lehine olacak. Eğer anlaşılmayan bir durum varsa hizmet işden
ali Osman kart beyle tekrar görüşebilirsiniz. mehmet abi biraz çalışmak gerekiyor. ali Osman kart beyle görüşebilirsiniz. ali Osman kart beyin cebi. 05326715182” 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elektronik posta da her şey tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilmektedir.
Kamu oyu önünde açık olarak cereyan eden çalışanların moral ve motivasyonunu bozan ayırımcılık, adam kayıran anlayışın da dışında  İstanbul halkının can ve mal güvenliğini teslim edilen yönetici konumundaki bu kişilerin asli görevleri dışında  ne işler yaptıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. 


Bu kapsamda, CHP Meclis Üyeleri Sayın Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar belediye başkanlığınca cevaplandırılması için, bazı yazılı sorular yöneltti;


1. İBB Başkanı olarak adı geçen personelin etik dışı ve kanuna açık olarak aykırı davranışları hakkında yaptırdığınız idari işlem var mıdır? Varsa sonuçları nedir?
2. İBB Başkanı olarak çalışanların sendika değiştirmesi konusunda talimat verdiniz mi? Verdinizse gerekçesi ve tarihi nedir?
3. Bu konuda bugüne kadar intikal eden şikayet var mıdır? Varsa sonuçları nedir?
4. Başkanı olduğunuz UCLG'nin de benzer uygulamalar yapmayı düşünüyor musunuz? 



www.istanbulgercegi.com olarak, dosyaların takipçisi olup, halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları