loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için iki etkinlik

İBB'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için iki etkinlik
Tarih: 05.03.2021 - 12:09
Kategori: Yerel

İBB, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için iki önemli etkinlik gerçekleştirecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 7 Mart Pazar günü düzenlenecek ilk programda, geniş katılımlı istişareler sonucu hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın detaylarını anlatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); adil, yeşil ve yaratıcı bir kent hedefi için önemli bir adım daha atacak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için iki önemli etkinlik gerçekleştirecek. İBB yetkilileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, akademisyenlerin, aktivistlerin ve diğer yerel aktörlerin dahil olduğu geniş katılımlı görüşmeler sonucu hazırlanan İBB Yerel Eşitlik Eylem Planı, 7 Mart Pazar günü yapılacak lansmanla kamuoyu ile paylaşılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin eşitlik alanına yön verecek yol haritasını; akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odaları ile sendikaların katılacağı tanıtım programında açıklayacak.

İBB, lansmanda ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına hazırlanan çok özel iki kitabı tanıtacak. İki ciltten oluşan Osmanlı İstanbul’unda Kadın ve Cumhuriyet İstanbul’unda Kadın eserleri, kentin kültür hazinesine kazandırılacak. Farklı alanlarda ve bakış açılarınki otuza yakın yazarın bir yılı aşan çalışmasıyla hazırlanan kitapta pek çok belge, fotoğraf, resim ve kaynaktan yararlanıldı. Yirminin üzerinde özel arşiv ve koleksiyondan faydalanıldı.

İBB’nin diğer programı ise 8 Mart’ta Büyükçekmece’de gerçekleştirilecek. İBB çalışanı, İBB Meclis üyesi, muhtar, gazeteci, yazar, dernek başkanı ve araştırma merkezleri yöneticisi kadınları temsilen 15 bin 314 ağaç toprakla buluşacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, oluşturulacak 8 Mart Hatıra Ormanı’na ilk fidanları birlikte dikecekler.

İBB, demokratik ve medeni bir toplum inşası, kadınların eşit haklara sahip olması ve bu yoldaki mücadelenin sürekli anımsanması için kente yeni ormanlar kazandırmaya devam edecek. Oluşturulacak bu ilk ormanı, on binlerce fidanın geleceğe umut olacağı yeni ormanlar izleyecek.

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları