loading
close
SON DAKİKALAR

İBB’den Eminönü’nde su baskınlarına karşı yeni çözüm

İBB’den Eminönü’nde su baskınlarına karşı yeni çözüm
Tarih: 21.08.2019 - 17:35
Kategori: Yerel

İstanbul genelinde Cumartesi günü etkili olan sel nedeniyle Eminönü sular altında kalmıştı. Konuyla ilgili çalışma başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2 ayrı boru hattı kurulmasını kararlaştırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şiddetli yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Eminönü’nü ziyaret ederek, zarar gören esnafla bir araya gelmişti. İmamoğlu, şehrin sorunlarını bütüncül bir çalışmayla ele alçaklarını belirterek, “İstanbul pansuman kaldıracak şehir değil” demişti.

Başkan İmamoğlu’ndan hemen bir gün sonra esnafla toplantı yaparak talep ve önerilerini dinleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, yaraların en kısa zamanda sarılacağını açıklamıştı.

 İSTANBULLULARI ETKİLEYEN HER OLUMSUZLUĞA ADİL VE ŞEFFAF MÜDAHALE EDİLECEK

Toplantının ardından bölgenin bir daha su baskını ve göllenme riskiyle karşı karşıya kalmaması için radikal çözümler üreten İBB yönetimi, İstanbulluları etkileyen her durumda tutarlı, güvenilir, öngörülebilir, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya konulacağını ifade etti. İBB yönetimi, atılan adımların siyasetten uzak, eşitlikçi ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekilleneceğinin de altını çizdi.

ALT GEÇİDİN TAHLİYE KAPASİTESİ 5 KAT BÜYÜYECEK

Alınan radikal çözümleri kamuoyu ile paylaşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Eminönü’nde yerin altından boru itme metoduyla 2 ayrı terfi hattı yaparak meydan ve altgeçide biriken suların anında denize tahliye edileceğini söyledi.

Kısa vadeli çözüm olarak Eminönü alt geçidinde yer alan terfi istasyonundaki pompanın acilen 6 yeni daha büyük pompa ile değiştirileceğini (Kapasite ve debi 5 kat artacak) ve ara sokaklardaki yağmur suyu hatlarının revize çalışmasının acilen tamamlanacağını aktaran Murat Yazıcı, Metro İstanbul AŞ’ye ait elektronik sistemlerin doğru yere deplase edilerek tramvay ve meydana ulaşımda yaya sirkülasyonunun hızlandırılacağını kaydetti.

Murat Yazıcı, Yenikapı Arıtma Tesisi’nde devam eden biyolojik arıtma tesisi inşaatının en kısa sürede tamamlanarak meydanda biriken atıksu ve yağmur sularının bu tesise aktarılacağını da dile getirdi.

ESNAFA 3 AY MADDİ YARDIM SAĞLANACAK

Eminönü alt geçidindeki dükkanları zarar gören vatandaşlara İBB tarafından 3 ay boyunca karşılıksız maddi yardım sağlanacağı açıklayan Yazıcı, zarar gören işyerlerinin bakım ve onarımının da İBB tarafında yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları