loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'den Eyüpsultan'daki 'sahte mezarlık' haberlerine ilişkin açıklama

İBB'den Eyüpsultan'daki 'sahte mezarlık' haberlerine ilişkin açıklama
Tarih: 03.09.2019 - 16:38
Kategori: Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan'daki "sahte mezarlık" haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Eyüp'te bir firmanın, tarihi eser olarak tescillenmiş binanın yerine mezar yapıp sattığı haberlerine İBB'den açıklaa geldi.

Açıklamada, "1 Ağustos günü yaptığımız kamuoyunu bilgilendirme açıklamamızın ilgili bölümünü yeniden paylaşma ihtiyacı doğmuştur" denilerek Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldikten sonra iddialarla ilgili olarak Teftiş Kurulu’na inceleme yapılması talimatı verdiği hatırlatıldı. İBB, teftişin bitmesinin ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini duyurdu. 

İBB'nin yeniden paylaştığı açıklama şöyle:

“İstanbul tarihi mezarlıkları her şeyden önce İstanbul´un hafızası niteliğindedir. İstanbul tarihinin en büyük kanıtları olan, bu şehrin tarihine ve kimliğine yön vermiş şahısların tarihi kanıtları olmalarının yanı sıra, kültürel ve sanatsal anlamda da büyük değer taşıyan tarihi mezarların korunması İstanbul Büyükşehir Belediyesi açısından büyük önem taşımaktadır.

İstanbul tarihi ve kültürü ile korunması gereken bir açık müze ise, bu müzenin en önemli eserlerinin başında tarihi mezarlıklar gelmektedir. Bu hassasiyetle, koruma altında bulunan tarihi mezarlıklarda bulunan tarihi mezarların son günlerde gündem olmuş örnekleri dışında da Eyüp, Aşiyan, Kozlu, Seyyid Nizam, Edirnekapı, Zincirlikuyu mezarlıklarında meydana gelen bazı uygulamalar ve tahripkâr sonuçları üzerine Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu´nun talimatı ile Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan inceleme çalışmaları sürdürülmektedir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları