loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'den Galatasaray'a kutlama mesajı

İBB'den Galatasaray'a kutlama mesajı
Tarih: 20.05.2019 - 13:00
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi Twitter hesabından Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutladı.

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam Galatasaray ve Başakşehir karşı karşıya geldi. Averaj farkıyla önde olan Galatasaray Başakşehir'i 2-1 yenerek ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Twitter hesabından Galatasaray için kutlama mesajı paylaşıldı.

Mesajda, "Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu Şampiyonu olan, İstanbul’umuzun güzide takımlarından Galatasaray’ı tebrik ediyor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi ve İstanbulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz" denildi.

 
İBB bünyesindeyken bir gecede Göksel Gümüşdağ'a devredildi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir için "Başakşehir’le övünüyorum çünkü Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurduğum bir takım" demişti ancak Başakşehir 1990'da İBB Başkanı Nurettin Sözen tarafından kurulmuş, adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü olan takım 2014'ten sonra 1. lige çıkınca adı değiştirilmişti. 

Başakşehir'in başkanı, İBB’nin mevcut başkanvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile yakını Göksel Gümüşdağ. Kulübün forma sponsorluğunu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Grubu yapıyor. Başakşehir, İBB bünyesinde ve iştirak statüsündeyken, bir gecede AŞ’ye çevrilip Gümüşdağ ve arkadaşlarına o günlerin parası ile 7 milyon TL civarı bir para karşılığı devredilmişti. 

Taraftarı olmadığı için sık sık sosyal medyada alay konusu olan Başakşehir için bir de 17 bin kişilik modern stad yapıldı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları