loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'den 'Maçka Parkı' açıklaması

İBB'den 'Maçka Parkı' açıklaması
Tarih: 29.01.2017 - 11:28
Kategori: Şehir

Maçka Demokrasi Parkı’nın giriş kapısının karayolu tüneli inşası için çitlerle kapatılması, ağaçların kesim için işaretlendiği haberleri halkın tepkisini çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

Maçka Demokrasi Parkı’nın giriş kapısının karayolu tüneli inşası için çitlerle kapatılması, ağaçların kesim için işaretlendiği haberleri halkın tepkisini çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) konuyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da karayolu ulaşımı için en önemli projelerden biri olan "Tünel Ulaşım Sistemi" çalışmasının bir etabı da Dolmabahçe Levazım arasında yapılmaktadır. Maçka Parkı toplam alanı 102.000 m2 olup çalışma yapılan alan 3500 m2 dir. Çalışmadan etkilenen ağaç sayısı 97 adettir" denildi.

"Çalışmalar sırasında ağaçların kesilmesi söz konusu değildir" ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle: "Tünel çalışması tamamlandıktan sonra nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikimi yapılacaktır. Bu çalışmalar İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde alınan 29/12/2016 tarih 221560 sayılı rapor doğrultusunda koordineli bir şekilde sürdürülmektedir.

Tünel bittiğinde 1.5 saatlik yol 10 dakika geçilebilecek. Tünel, Dolmabahçe’de bulunan mevcut tünel çıkışından başlayarak Levazımda bulunan Ortaköy Deresinden çıkacak. İki tüp olarak inşa edilecek tünelin her tüp boyu 3900 metre olup iki tüp toplam boyu 7800 metre olacak."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları