loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'nin AKP'li yönetimi İstanbullunun doğalgaz faturalarını seçimler için harcamış!

İBB'nin AKP'li yönetimi İstanbullunun doğalgaz faturalarını seçimler için harcamış!
Tarih: 27.05.2021 - 13:22
Kategori: Yerel

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB'nin AKP'li yönetiminin İGDAŞ’ın 2018 yılı ekim, kasım ve aralık ayı faturalarının Mart 2019 İstanbul seçimleri için harcandığını, böylece İGDAŞ’ın BOTAŞ’a milyarlarca lira borçlandırıldığını söyledi.

İBB Meclisi Nisan-Mayıs ayı birleşimlerinin ilki pandemi kurallarına uygun bir şekilde 24 Mayıs'ta gerçekleştirildi. Meclis 1’inci ve 2’nci Başkanvekilleri, katip üye, ihtisas komisyonları, encümen üye seçimleri yapıldıktan sonra 2020 yılı Denetim Komisyonu Raporu sunuldu ve rapor hakkında eleştiriler dile getirildi.

“DEZENFEKTANLARI TİCARET BAKANINIZDAN MI ALSAYDIK!”
AKP'li mecli üyeleri tarafından oluşturulan Denetim Komisyonu Raporu’na tepki gösteren İBB Meclisi CHP Meclis Üyesi Ediz Zeyrek, raporda yer alan ifadelerin gerçek dışı olduğunu söyledi. Raporda yer alan İBB’nin dezenfektan alımı eleştirisine, “Eski Ticaret Bakanınız Ruhsar Pekcan’ın şirketinden mi dezenfektan alsaydık” diye tepki gösteren CHP’li Zeyrek, Halk Süt dağıtılmasının eleştirilmesine ise, “İstanbul'da 130 bin aileye süt dağıtıyoruz, 'zarar var' diyorsunuz. Hesap da yapamıyorsunuz. İBB bütçesinin binde birine geliyor maliyet. Sosyal hizmette zarar aramayın. Yeter ki mazlum çocuklarımız süt içsin” diyerek cevap verdi.

DOĞALGAZ FATURALARINI YEREL SEÇİMLER İÇİN HARCAMIŞLAR
İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise konuşmasında İBB’nin AKP iktidarında yapılan bazı harcamaları ve usulsüzlükleri açıkladı. 2018 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında İGDAŞ’ın kullanıcılardan tahsil ettiği faturaların 2019 Mart yerel seçim çalışması için kullanılmak üzere İBB’ye devredildiğini ifade eden CHP’li Balyalı, bu nedenle İBB’nin İGDAŞ’a 2 milyar lira borçlu hale getirildiğini söyledi. Böylece İGDAŞ’ın BOTAŞ’a borcunu ödeyemediğini ifade eden Balyalı, “İGDAŞ faiz nedeniyle BOTAŞ’a 800 milyon lira daha fazla ödemek zorunda kalacak” dedi. Balyalı, İSKİ ve KİPTAŞ’ta da aynı uygulamanın yapıldığını söyledi.

ABDÜLHAMİT’İN TORUNLARINA 764 BİN LİRALIK AĞIRLAMA
İBB’nin AKP döneminde yandaş bir vakfın 9 Mart 2019’da Ortaokul ve lise başkanları divan toplantısı için 171 bin 137 lira ödediğini açıklayan Balyalı’nın konuşmasında öne çıkan bir diğer nokta da 2. Abdülhamit’in torunlarına yapılan harcamalar oldu. Balyalı, “Sultan 2. Abdülhamit Han hanedan üyelerini 5 yıldızlı otellerde ağırlamışsınız. Bu ağırlama için Kasım 2018’de 764 bin 407 TL ödenmiş. İngiliz Lordlar Kamarası üyelerini Four Seasons’da ağırlayıp yüz binlerce lira ödenmişsiniz” dedi. 

“BİZİM İFTAR YEMEĞİMİZİ KİM YEDİ?”
2018 yılında 5 bin ve 3 bin kişilik protokol için iftar organizasyonları düzenlendiğini açıklayan Balyalı, organizasyonlar hakkında şu bilgileri verdi: “Bu organizasyonlara 1838 kişi katılmış. Bizim katılmadığımız yemeğe bizi katıldı olarak göstermişler. Bizim yemekleri kim yedi? AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti İl Yönetimi, AK Parti İl Gençlik Kolları, AK Parti İl Kadın Kolları, AK Parti İlçe Başkanları, AK Parti İlçe Gençlik Kolları, AK Parti İlçe Kadın Kolları, bazı vakıflar, denekler, onların temsilcileri ve 24. Dönem AkK Parti milletvekili adayları yedi.”

İSRAİL SALDIRILARINA KARŞI ORTAK METİN
Denetim Komisyonu raporu görüşmelerinin ardından CHP’li Balyalı, Millet İttifakı Meclis Üyeleri Adına İsrail’in Kudüs’te yaptığı kanlı saldırıları kınayan ortak metni okudu. Metinde “Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Bizler Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak İsrail’in saldırganlığı ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı haklı özgürlük adalet,  hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunacağımızı beyan ederiz” denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları