loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'nin Maltepe meydan çalışması başlıyor

İBB'nin Maltepe meydan çalışması başlıyor
Tarih: 07.11.2021 - 13:44
Kategori: Yerel

İBB'nin Maltepe’de 18 bin metrekarelik meydan çalışmaları 8 Kasım’da başlayacak. Bağdat Caddesi ile Maltepe merkez bölgesinde, trafiğin bir kısmı yer altına alınacak. Yaklaşık iki yıl sürmesi planlanan çalışmaların ilk etabı kapsamında, Atatürk Caddesi ile Adalı Sokak arası 35 gün süreyle trafiğe...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin ulaşım sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Son olarak hayata geçirilecek çalışma ile Maltepe ilçesindeki ulaşım sorunlarının çözülmesi amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında, Bağdat Caddesi’nin, Maltepe Merkez bölgesinde bir alt geçit inşa edilecek. Alt geçit çalışması tamamlandığında, Plaj Yolu Sokak ile İkinci İlkokul Caddesi arasında araç trafiği yer altına alınacak. Böylece bu bölgede kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

Çalışmalar, altgeçidin giriş çıkışı ile beraber yaklaşık bin metre uzunluğundaki bölgede yürütülecek. Bu kesimin 550 metre uzunluğundaki kısmında ise araç trafiğinin yer altına alınacak. Bu sayede bölge, toplam 18 bin metrekarelik yayalaştırılmış alana kavuşmuş olacak.

İBB, bu çalışmaların yanında, bölgedeki alt yapı hatlarını da yenileyecek. Böylece uzun yıllardır yaşanan alt yapı sorunları da ortadan kalkacak.

İlk etabına 8 Kasım’da başlanan çalışmalar kapsamında; Atatürk Caddesi ile Adalı Sokak arası, (Kadıköy istikametinde) 35 gün süreyle trafiğe kapatılacak. Bu süreçte trafik akışı alternatif güzergahlardan sağlanacak. Etaplar halinde yürütülecek çalışmalar, trafik sirkülasyonu, yaya ve araç trafiğini en az etkileyecek şekilde yapılacak. Çalışmaların yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları