loading
close
SON DAKİKALAR

IBM ilk kez bir kadına emanet

IBM ilk kez bir kadına emanet
Tarih: 12.02.2012 - 23:10
Kategori: Kadın

100 yıllık geçmişi bulunan şirket, Sam Palmisano'nun yerine CEO'luk görevine Virginia Rometty'nin getirileceğini duyurdu

Dünyanın en eski ve büyük bilişim firmalarından olan IBM, 100 yıllık geçmişinde ilk kez bir kadın CEO tarafından yönetilecek. Şirketten yapılan açıklamada Sam Palmisano’nun yerine göreve Virginia Rometty’nin getirileceği duyuruldu.
Firma açıklamasında Ginni olarak bilinen Virginia Rometty'nin yaklaşık 10 yıldır bu görevde bulunan Palmisao'dan koltuğu devr alacağı belirtildi. 60 yaşındaki Palmisano, IBM'in başkanı olmayı sürdürecek.

54 yaşındaki Rometty göreve 1 Ocak’ta başlayacak. İlk kadın CEO unvanını alacak Rometty, şu anda şirketin satış ve pazarlamasından sorumlu olarak görevini sürdürüyor.

Geçtiğimiz ay da dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden HP de CEO’luk görevine Meg Whitman’ı getirmişti. Böylece IBM ve HP gibi iki dev teknoloji şirketinin başında kadın CEO’lar görev yapacak. Whitman için şirketi bir dönüşüm sürecine sokmaktan başka bir çare düşünülemezken, Rometty IBM’in zaten yüksek kâr marjıyla yürüttüğü iş modelini sürdürmesi bekleniyor.

BTnet.com.tr'nin aktardığı yorumlara göre HP’deki görev değişikliğinin Leo Apotheker’ın topladığı tepkilerden sonra kaçınılmaz olduğu görülüyordu ancak IBM’den Palmisano’nun görevinden ayrılması beklenmiyordu. Zira Palmisano hemen her konuşmasında görevinin başında kalmak istediğini dile getiriyordu.

Meg Whitman HP’nin başına geldiğinde önemli soru işaretleri kafalarda oluşmuştu. Ancak IBM’in CEO olarak Virginia Rometty’yi seçmesi uzmanlar tarafından olumlu karşılandı. 

IBM’in kârlı yapısının Palmisano ile olduğu gibi Rometty ile de devam edeceği öngörülüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları