loading
close
SON DAKİKALAR

İbrahim Kalın: Rusya ve Ukrayna arasında gerilimi azaltacak adımları desteklemeye hazırız

İbrahim Kalın: Rusya ve Ukrayna arasında gerilimi azaltacak adımları desteklemeye hazırız
Tarih: 05.12.2021 - 15:19
Kategori: Gündem

Bu yıl 7’ncisi yapılan MED Akdeniz Diyalog Forumu için Roma’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin çevresindeki bölgesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

Almarsad’da yer alan habere göre, Libya’da 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimleri desteklediklerini vurgulayan Sözcü Kalın, şu değerlendirmede bulundu:

“Birinci tercihimiz tabii ki seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Ama bunun olmaması durumunda Doğu, Batı ve Güney’i bir araya getiren ve siyasi süreci ilerleten adımların da atılmaya devam etmesi gerekir. Seçimlerin yapılamaması durumunda neden yapılamadığına ve ne zaman yapılacağına ve o zamana kadar atılacak adımlara dair de kamuoyuna şeffaf bir yol haritasının, bir takvimin açıklanması isabetli olur diye düşünüyoruz. Bu, Trablus’taki hükümetin meşruiyeti açışından da seçimin bir sonraki tarihine kadar atılacak adımların selameti açısından da isabetli olur diye düşünüyoruz; ama dediğim gibi bizim birinci tercihimiz Libya’da seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Seçimlerin sonuçları ne olursa olsun, Libya halkını ve meşru hükümetini desteklemeye devam edeceğiz.”
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları