loading
close
SON DAKİKALAR

İç Anadolu'nun Parlayan Yıldızı Tuz Gölü

İç Anadolu'nun Parlayan Yıldızı Tuz Gölü
Tarih: 12.02.2012 - 00:08
Kategori: Seyahat

Doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Konya ve Aksaray illerine kıyısı bulunan Tuz Gölü, son yıllarda doğal güzelliği ve manzarasının yanı sıra sağlık turizminde de turist çekmeye başladı. Gölü ziyaret eden yerli ve yabancı turistler göldeki tuzlu toprakların ayak sağlığına iyi geldiği düşüncesiyle yalın ayak yürüyüşler yapmak için ve cilde faydalı olduğuna inandıkları göl çamurunu vücutlarına sürmek için yöreye geliyorlar.

Son yıllarda özellikle de Kapadokya'ya düzenlenen turlara giderken turistlerin uğradığı Şereflikoçhisar ilçesinde turist sayısı her geçen gün artıyor. Gölün doğal güzelliğinin yanı sıra son yıllarda ortaya çıkan sağlık açısından faydalı olduğu düşüncesi yörenin turizm potansiyelini artırıyor.

Yöre esnafına büyük katkı sağlayan Tuz Gölü'nün dezavantajı ise yörede turistlerin konaklaması için yeterli imkanın olmaması. Bu konuda harekete geçen kaymakamlık en kısa zamanda konaklama tesisi yaparak yörenin potansiyeli güçlendirmeyi amaçlıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları