loading
close
SON DAKİKALAR

İç Tüzük Teklifi CHP Kurultayını Bekleyecek

İç Tüzük Teklifi CHP Kurultayını Bekleyecek
Tarih: 12.02.2012 - 23:35
Kategori: Siyaset

AK Parti kurmayları, CHP'nin kürsü işgali eylemini, anamuhalefet partisi içinde yaşanan iç çekişmelerin yansıması olarak değerlendirdi

Meclis’te yaşanan iç tüzük gerilimini kendi aralarında değerlendiren AK Parti kurmayları, CHP’nin kürsü işgali eylemini 26 Şubat’taki kurultay öncesi anamuhalefet partisi içinde yaşanan iç çekişmelerin yansıması olarak değerlendirdi. 

CHP’deki bazı isimlerin parti yönetim kademelerine ilişkin ileriye dönük beklentileri için Meclis’te radikal bazı eylemlerle kendilerini gündemde tutmaya çalıştığını, bazı isimlerin de grup başkanvekilliği seçimlerine yönelik hesapları çerçevesinde Genel Kurul’da “şov” yaptığını düşünen AK Parti kurmayları, bu nedenle teklifin grup önerileri üzerine konuşma sürelerini belirleyen kriz yaratan maddesiyle ilgili müzakere sürecini ağırdan alma niyetinde. 

AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, içtüzük konusunda uzlaşma müzakerelerine başlansa dahi, teklifin akıbetini belirleyecek nihai karar için CHP’nin 26 Şubat’taki kurultay sürecinin tamamlanması beklenecek. AK Parti, kurultay sürecinin ardından CHP’deki “eylemci” grubun daha pasif duruma geçeceğini düşünüyor.

Elitaş: Askıya alma yok

TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbet eden AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin teklifi Meclis’ten geçirme kararlılığının sürdüğünü ifade ederken, “Teklifi askıya almadık. Sadece uzlaşma görüşmelerine kapıyı açtık” dedi. Elitaş, bu teklifin yasalaşmasının ardından geçen dönemki gibi bir İçtüzük Uzlaşma Komisyonu çalışmasına da hazır olduklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise, teklifle ilgili yeniden yapılacak müzakere görüşmelerinin ne zaman tamamlanabileceğine ilişkin soruya, “Önümüzdeki hafta partilerle müzakere görüşmelerine başlayabiliriz. Bu süreç ne zaman tamamlanır bir tarih vermek zor. Ama ilanihayet de böyle kalmaz. Sonsuza kadar bekleyecek halimiz yok” dedi.

Gündeme gelmesi zor

Muhalefet kanadında ise hakim görüş, teklifin görüşmelerine Genel Kurul’da uzun bir süre başlanmayacağı hatta teklifin, kadın milletvekillerinin pantolon yasağını kaldıran iç tüzük değişiklik teklifi gibi tümüyle rafa kalkacağı yönünde. Bir muhalefet grup başkanvekili “İlk günden bu teklifin akıbetinin bu olacağı belliydi. Sorun AK Parti’nin geri adım atma görüntüsü vermek istememesinden kaynaklanıyordu. Son formülle bu sağlanınca AK Parti de rahatladı. Bu nedenle teklifin bir daha yeniden gündeme gelmeyeceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları