loading
close
SON DAKİKALAR

İçişleri Bakanlığı; Şırnak'ta 4 askerimiz ve 1 korucu şehit oldu

İçişleri Bakanlığı; Şırnak'ta 4 askerimiz ve 1 korucu şehit oldu
Tarih: 16.05.2023 - 11:15
Kategori: Yaşam

Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde 15 Mayıs'ta, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla başlatılan ve devam eden operasyonda yaralanan askerimizin hayatını kaybetmesiyle 4 askerimiz ve 1 korucu şehit oldu.

Güncelleme; J. Uzm. Çvş. Gaffar MAYİK J. Uzm. Çvş. Serkan ÖLMEZ J. Uzm. Çvş. Bayram DOĞAN J. Uzm. Çvş. Özcan İLHAN şehit oldu.

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, dün Şırnak-merkez Bestler Dereler bölgesinde SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, bir PKK/KCKlı terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlar sürerken, bugün arama faaliyeti sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada iki terörist daha silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Operasyonda, dört jandarma personeli ile bir güvenlik korucusu şehit oldu.

Güncelleme; Şırnak'ta JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla başlatılan ve devam eden operasyonda yaralanan askerimizin hayatını kaybetmesiyle 3 askerimiz şehit oldu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada;

"Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğinde, 15 Mayıs'ta, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla başlatılan ve devam eden operasyonda bir mağarada teröristlerle çıkan sıcak çatışmada; 2 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Aynı operasyonda 2 Kahraman Jandarma'mız Şehit oldu, 1 Jandarma'mız ve 1 Güvenlik Korucumuz yaralandı.

Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve Jandarma Teşkilatımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;

"Başımız sağolsun Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde dün başlayan ve 1 teröristin öldürüldüğü operasyonda, bugün 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Mağarada yaşanan sıcak çatışmada 2 Kahraman Jandarma'mız Şehit oldu, 1 Jandarma'mız ve 1 Güvenlik Korucumuz yaralandı.

Rabbim, Şehitlerimize rahmet, yaralarımıza acil şifalar nasip eylesin."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları