loading
close
SON DAKİKALAR

İçişleri Bakanlığı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı'ndan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
Tarih: 29.01.2021 - 16:15
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘militan’ sözleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘militan’ sözleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor. 'Vali militan yargıçlar militan alınan kararları görüyoruz' diyor. Vay sen misin militan diyen. İşte sana militan. Dünya kadar militan var. Tekirdağ'da çocukların karnesini dağıtan kim? AK Parti İl Başkanı. Veren kim? MEB Müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, 'Hepiniz dava açın' diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız" demişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ‘militan’ tartışmaları üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Vali ve kaymakamlarımıza militan diyen Kemal Kılıçdaroğlu'a suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullanmıştı.  

Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Kılıçdaroğlu hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Bu zatın hakaretlerine muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Herkes davasını açmalı” ifadelerini kullandı. 

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan, cumhurbaşkanı yetkilerine dayanarak AK Parti genel başkanı olarak valilere talimat veriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün yaptığı basın açıklamasında militan tartışmalarıyla ilgili olarak şunları kaydetmişti:
"Milletin ödediği vergilerle maaşını alan devlet memurları AK Parti teşkilatı mensupları gibi çalışıyor. En son AK Parti genel başkanı partisinin grup toplantısında kürsüye çıkıyor, devleti parti devleti haline getiren, ülkeyi koyu bir vesayet altına alan bu ucube rejimin parti militanı haline getirdiği memurlara militan dediği için genel başkanımız hakkında valilere, kaymakamlara dava açma talimatı veriyor. Bu talimatı AK Parti grubu kürsüsünden veriyor. AK Parti genel başkanı olarak. Cumhurbaşkanı yetkilerine dayanarak. Böyle ucubelik olur mu? Eski milletevekilimiz Behan Şimşek hakkında İçişleri Bakanı dilekçe verdi. Atama İçişleri Bakanı'nın taliamtıyla bu dilekçe matbu haline getirilmiş, devletin vali ve kaymakamlarına gönderilmiş. Kim devlet memuru kim kendilerinin kapı kulu onu görmek istiyorlar. Bu mülki idareyi militanlaştırma operasyonunun dik alasıdır. Devlet talimatlarla, şantajla yönetilmez, kurallarla yönetilir."

Kaynak : DHA-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları