loading
close
SON DAKİKALAR

İdari hizmet sözleşmeli PTT çalışanları kadro istiyor!

İdari hizmet sözleşmeli PTT çalışanları kadro istiyor!
Tarih: 07.11.2022 - 09:37
Kategori: Sendika

PTT'de çalışan sözleşmeli personeller kadro istiyor; "PTT'ye KPSS ile atanan 375 sayılı KHK nın ek 27. Maddesine göre istihdam edilen İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ personel KADRO istiyor. 182 yıllık kurumda kadrolu olmak istiyoruz."

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı, Güven Haber-Sen Sendikası Genel Başkanı Ali Köse, www,istanbulgerceği.com'a yaptığı açıklamada;

"Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada kamudaki tüm sözleşmeli personelin kadroya alınacağını söylemiştir. Ptt'de bulunan İHS'li 399'lu personelin tek çatı altında bu kadroya dahil edilerek Hak ve Hukuk'unun teslim edilmesini talep ediyoruz.

İHS’li personel kadro için 9 yıldır bekliyor. Kapsam dışı bırakma çabaları olduğunu duymak istemiyoruz. Bu vatanın eşit yurttaşları isek kadro hakkımızı istiyoruz.

İdari hizmet sözleşmeli PTT çalışanları ihale değil kadro istiyor!

PTT de çalışan 12.400 İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) personel kapsam dışı bırakılmasın. 9 yıldır haykırıyor ve hakkımız olanı istiyoruz. Geri adım atmayacağız.

PTT'de görev yapmakta olan idari hizmet sözlemeli personeller olarak personel rejimindeki değişimde yerimizi almak istiyoruz. Çuvalla dağıtıma çıkan dağıtıcı, lavaboya gidemeden mesaiyi bitiren şube çalışanları var. Bizlere verilecek kadro ile hem bizler hem de ailelerimiz huzura kavuşacak." dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"Her seçim döneminde dile getirilip, seçimi kazandıktan sonra askıya alınan sözleşmeli personellere kadro verilmesi sözü seçimler yaklaştıkça yine gündemde yer almaya başladı.

Ancak AKP iktidarının bir seçim kampanyası olarak kullandığı konulardan birisi haline dönüşen sözleşmeli personel sorunu 568 bin 368 kişiyi yıllardır mağdur etmektedir.

6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu personelinin büyük kesimini ilgilendiren iki konu hakkında çalışma yapılacağına dair sözler verilmişti.

Bu sözlerden biri 3600 ek göstergeyken diğeri de kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen personellerin kadroya alınmasıydı.

3600 ek gösterge yasası kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığı gibi, PTT çalışanları başta olmak üzere, birçok hizmet kolunda çalışanlar 3600 ek gösterge kapsamına alınmamıştır. 3600 ek gösterge garabetinden sonra sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda da hayal kırıklığı yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerekmektedir.

Sözleşmeli çalışanların ve kadrolu çalışanların, statü bakımından farklı olsalar da icra ettikleri iş bakımından hiçbir farkları bulunmamaktadır. Bu sebeple sözleşmeli personel kavramı İş Kanun’unda geçen eşit işe eşit ücret ilkesine aykırılık teşkil etmektedir.

Sözleşmeli personeller yapılan bu ayrımcılığı hak etmemektedir. 568 bin 368 sözleşmeli personelin, bir yandan da seçme ve seçilme hakkı olan birer yurttaş olduğu unutulmamalıdır.

Çalışma Bakanının sözleşmeli personel sorunlarına yönelik çözüm üreteceğiz açıklaması her seçim öncesi gibi verilip daha sonra saman altı edilmemelidir.

Sayıları 568 bin 368’i bulan sözleşmeli personelin, bir yandan da seçme ve seçilme hakkı olan birer yurttaş olduğu unutulmamalıdır.

Toplu sözleşme masasında verilen kadro sözü yerine getirilerek, tamamına eğitim durumu esas alınarak kadro verilmelidir.

Aksi halde sayıları altı yüz bine yaklaşan sözleşmeli çalışanlar sandıkta bunun hesabını soracaktır." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları