loading
close
SON DAKİKALAR

'İddianame haksızlık ama İsrail özür dilemeli'

'İddianame haksızlık ama İsrail özür dilemeli'
Tarih: 30.05.2012 - 15:04
Kategori: Dünya

Haaretz gazetesi, başyazısında "siyasi" olarak nitelediği, Mavi Marmara iddianamesi için "haksızlık" dedi...

 İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail'de sert tepki yaratan Mavi Marmara iddianamesini değerlerdirdiği başyazısında "Filo olayı konusunda İsrailliler için iddianamenin hazırlanması haksızlık ama soğuklanlı sağduyu ile hareket etmemek için bir neden değildi çünkü budur, İsrail-Türk ilişkilerinin onarılmasının bedeli" sözlerini kullandı.


'İddianame, bariz siyasi hareket'

31 Mayıs 2010'da gerçekleşitirilen filo operasyonunun ikinci yıldönümünün arifesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e neyi istediğini anımsattığını, bunun da "İsrail'in baş eğmesini ve özür dilemesi"nin olduğunu kaydeden gazete, dört komutan hakkında müebbet hapis cezalarının istendiği iddianame için "Bariz bir siyasi hareket" nitelemesinde bulundu.

Filo operasyonunu soruşturulması üzerine BM tarafından kurulan Palmer Komisiyonu'nun, iki tarafı hatalı bulduğunu kaydeden Haaretz, İstanbul Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamenin ise, İsrail'in iç ve dış olmak üzere, iki cephede harekete geçmesini gerektirdiğini yazdı.

Yurt içinde politikacıların orduya "tam destek" verip sorumluluğu ve sonuçları paylaşmaları gereğini vurgulayan Haaretz, "Örneğin Savunma Bakanı Ehud Barak, onun altındaki subayların Türkiye'ye ziyaret etmeleri engellendiği sürece Türkiye'yi ziyaret etmeyi reddetmelidir" dedi.

Gazete şöyle devam etti: "Dış cephede ise, Netanyahu, kabinesinin bir azınlığının itirazlarına rağmen Amerika ve Türkiye ile üzerinde mutabık kalınan formüle imza atmak için gerekli cesaret bulmalı, yani İsrail'in zaten kamuoyu önünde kabul ettiği hatalardan dolayı özür dilemeli."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları