loading
close
SON DAKİKALAR

İdlib'deki saldırıda şehit sayısı 8'e yükseldi

İdlib'deki saldırıda şehit sayısı 8'e yükseldi
Tarih: 03.02.2020 - 20:34
Kategori: Yaşam

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan yazılı açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, rejim güçleri tarafından yoğun topçu atışı sonucu 5 asker ile 3 sivil personel şehit oldu.

ŞEHİT SAYISI 8'E YÜKSELDİ

MSB'den daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 4 askerin şehit olduğu, 1'i ağır 9 askerin yaralandığı bildirilmişti.

Gün içinde yapılan ikinci açıklamada;

İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir.
Hâlihazırda meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir.

Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denilmişti.

Saldırıda yaralananlardan 2 sivil personelin daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu öğrenildi.

MSB'den yapılan son açıklamada;

"Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com -NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları