loading
close
SON DAKİKALAR

İDSO konserinde Sevim Berk'te anıldı

İDSO konserinde Sevim Berk'te anıldı
Tarih: 12.02.2012 - 10:39
Kategori: Kültür & Sanat

Konserin solisti, konser ve kayıtlarının yanı sıra Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nda Oda Müziği profesörü olarak görev yapan piyanist, besteci Muhittin Dürrüoğlu’ydu.

Konserin solisti, konser ve kayıtlarının yanı sıra Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nda Oda Müziği profesörü olarak görev yapan piyanist, besteci Muhittin Dürrüoğlu’ydu. Güçlü ve duyarlı yorumu, mütevazi duruşuyla Dürrüoğlu orkestra ve salondan yükselenen ısrarlı alkışlara Çaykovski Mevsimler Albümü’nden “Yaz” ve Chopin Do Minör “Prelüd” bisleriyle yanıt verdi. Sanatçı Prelüd’ü beş yıl önce kaybettiğimiz “Özel Yetenekli” kapsamına alınarak öğrencisi olduğu büyük piyano pedagogu Kamuran Gündemir, gene aynı yıl kaybettiği annesi Ayhan Dürrüoğlu ve İDSO üyesi arpist Sevim Berk için çaldı.

Konserde Chopin 2.Piyano Konçertosu’nu çalan Dürrüoğlu, “Bu eser Chopin’in şair olduğunun ispatıdır” diyerek eserin şiirsel güzelliğine ve bunu piyanist kökenli bir şef yönetiminde çalmanın artılarına dikkat çekti. “Eseri iyi bilen Paul Mann’la güzel bir işbirliği oldu. Kendisi solistle orkestra diyalogunu, bilinçli ve sıcak kanlı duruşuyla çok kolaylaştırdı” dedi.

Haftaya da İDSO konserini yönetecek olan şef Paul Mann orkestra ve sanatseverlerin birikimi ve özellikle iyi bir ses kalitesi “sound” elde etmek için gösterdiği çabayla takdir topladı.

AKM’den mahrum bırakılışın acısı, eserlerin hazırlanmasından, yorumuna ve sanatseverlere ulaşmasına kadar her aşamada bir kez daha hissedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları