loading
close
SON DAKİKALAR

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen: 'Önceliğimiz kâr değil, halka hizmet'

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen: 'Önceliğimiz kâr değil, halka hizmet'
Tarih: 19.03.2021 - 07:00
Kategori: Özel Haberler

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen; 'İstanbul'da doğal gazın girmediği sokak, bina, ev kalmaması için çalışıyoruz. Biz kamu hizmeti veriyoruz. Önceliğimiz kâr değil, halka hizmet. Bütün yurttaşlarımızın evine doğal gaz götürmeyi hedefliyoruz.'

20 YILDIR DOĞAL GAZIN OLMADIĞI SOKAKLARA GİRDİK

7 milyona yakın abonesiyle Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise önde gelen gaz dağıtım şirketleri arasında yer alan İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ), İstanbul’un tamamına doğal gazı ulaştırmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni yönetimle birlikte İGDAŞ Genel Müdürü olarak göreve başlayan Dr. Mithat Bülent Özmen, kurumu gaz dağıtım şirketinin ötesinde bir dünya markası yapmayı hedefliyor.

İnsana dokunan projelere öncelik veren İGDAŞ yıllardır doğal gazın ulaşmadığı mahalle ve sokaklara doğal gaz vermeye başladı. İmar uygulamaları nedeniyle doğal gaz kullanamayan yerlerle ilgili, mahalle sakinleriyle, muhtarlarla, belediye yetkilileriyle bir araya gelerek yasal sorunlar aşıldı ve yurttaşlarımız doğal gaza kavuştu.

“Önceliğimiz kâr değil, halka hizmet”

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, kamu hizmeti veren bir kurum olarak önceliğin kâr değil halka hizmet olduğu belirterek şunları söyledi: “Örneğin Eyüpsultan, Sultangazi gibi ilçelerde bir sokakta doğal gaz varken, diğer sokakta yoktu. İmar uygulamaları nedeniyle onlarca yıldır doğal gaz götürülmeyen yerler vardı. Mahalle sakinleriyle, muhtarlarla, belediye yetkilileriyle bir araya gelerek büyük bölümünü çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Yasal sorunları aşmaya çalışıyoruz ve aşabileceklerimizi zorluyoruz. İstanbul'da doğal gazın girmediği sokak, bina, ev kalmaması için çalışıyoruz. Biz kamu hizmeti veriyoruz. Önceliğimiz kâr değil, halka hizmet. Bütün yurttaşlarımızın evine doğal gaz götürmeyi hedefliyoruz.”

İlk defa doğal gaza kavuşan mahalle ve sokaklardan Sultangazi Habibler mahallesini ziyaret eden İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent ÖZMEN, vatandaşlarla yaşadığı ilginç birkaç anısını paylaştı. Özmen: “Sultangazi, Habipler Mahallesi’ne gittiğimde bana doğal gaza yeni kavuşan bir abonemiz, ''Yıllardır hasretimdi. Doğal gaza sahip olmak benim hayalimdi. Ben kirden, pastan, kömürden, odundan kurtuldum" dedi. Bir başka amcamız, ''Doğal gaz, güneş gibidir evladım'' dedi. Bu geri bildirimler bizim için çok kıymetli. Bunu söyleyen amcalar, teyzeler bizi evlerine gözleme yemeye davet ettiler.”

PANDEMİ DÖNEMİNDE İGDAŞ’TAN BÜYÜK KAMPANYA

İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak üzere her türlü hizmet ve desteği sunan İGDAŞ’ın, COVID19 kaynaklı ekonomik daralma nedeniyle borç sıkıntısı yaşayan abonelerine yönelik iki farklı kampanya başlattı. Tüketime bağlı olarak artan faturaların yükselmesi nedeniyle ödeme kolaylığı sağlamak için Kasım ayında “Kışı Takside Bölün” sloganıyla bir taksit kampanyası başlatıldı. Bu kampanyada abonelere, güncel faturalarını anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla vade farksız 4 taksite kadar ödeme imkânı sunuluyor. Kampanya Mayıs ayının sonuna kadar devam ediyor.

Ayrıca ekonomik nedenlerle faturalarını ödeyemeyen ve geciken faturalar için de “Gecikmiş Faturalara Vade Farksız 10 Taksit” kampanyası başlattı. Anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde 10 aya kadar taksit imkânı sunan kampanya, abonelerin geçmişten kalan borçlarının yükünü hafifletiyor.

 

Kampanyadan Kimler Yararlanabilir?

Kampanyadan son ödeme tarihi 25 Aralık 2020 ve öncesine ait, daha önce yapılandırma konusu olmamış ve kampanya başlangıç tarihine kadar yasal takibe intikal etmemiş en az iki gecikmiş faturaya sahip abonelerle, son ödeme tarihi 1 Kasım 2020 tarihinden önce olan bir faturası ödenmemiş tüm aboneler faydalanabiliyor.

Kampanya şartlarını taşıyan ve kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen aboneler, ana para ve kampanyaya giriş tarihlerine kadarki gecikme bedellerini, herhangi bir vade farkı, ilave ücret ya da komisyon olmadan anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla 10 taksitte ödeyebiliyor. Kredi kartı ile ödeme yapmak istemeyenler ise nakit ödeme seçeneğinden yararlanıp yine vade farkı olmaksızın 4 taksitte ödeme yapabiliyor.

Kampanyadan faydalanmak için, en geç 31 Mart 2021 tarihine kadar başvuru yapmak gerekiyor.

Taksitlendirme işlemleri İGDAŞ Vezneleri - internetsubesi.igdas.istanbul - İGDAŞ Mobil, işlem noktalarından yapılabiliyor.

 
HİZMETLERİN TAMAMI ONLINE YAPILABİLİYOR

İGDAŞ, pandemi döneminde teması ve salgının yayılmasını azaltmak amacıyla şubelerdeki işlemlerin nerdeyse tamamını online olarak sunmaya başladı. İstanbul Kalkınma Ajansı'yla bir proje başlattıklarını ifade eden Dr. Özmen: “Korona salgını başladığında biz şunu söyledik; İGDAŞ web sitesi ve mobil uygulaması, E-devlet veya ALO 153'ü aradığınızda aboneliğe dair birçok hizmeti alabiliyorsunuz ama hizmetin belli noktalarında binaya gelmeniz gerekebiliyor. Dedik ki bütün işlemleri uzaktan yapılabilir hale getirelim ki, pandemi döneminde hem çalışanımızı hem de abonelerimizi koruyalım. Dolayısıyla ikisini bir araya getirmeden çalışacak bir sistem kurduk. Hizmet binalarımızda günlük 5 bin işlem yapılıyor, bu da yıllık 1 milyonu aşkın adet işlem demek. Dolayısıyla bugün tüm bu işlemlerin uzaktan yapılabileceği bir İGDAŞ var. Bu uygulamayla abonelik sözleşmesi yapabilir, sözleşmenizi feshedebilir, randevu alabilir, faturanızı oluşturabilir, itirazlarınızı ve daha birçok işlemi yapabilirsiniz” dedi.

İSTANBUL’DA GÜVENLİ YAŞAM İÇİN İGDAŞ’TAN İKİ ÖNEMLİ PROJE

35 yıldır tüm faaliyetlerinde ileri teknolojiyi, İstanbul’da güvenli bir yaşam için hizmete dönüştüren İGDAŞ, İstanbul depremine karşı iki kritik projeye imza attı. İlk olarak Deprem Erken Uyarı Sistemi hayata geçirildi. Sistem, 850 noktadaki cihazıyla deprem hareketliliğini anlık olarak izliyor. İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen'in verdiği bilgiye göre TÜBİTAK'la çalışmaları devam eden akıllı robotla da şehrin altındaki iki bin kilometre çelik boru hattının röntgeni çekilecek.

Olası Marmara Denizi merkezli İstanbul depreminin, sarsıntılar kıyıya ulaşmadan 5- 10 saniye öncesinde tespit edilerek, doğal gaz akışı otomatik olarak kesilecek; böylece gaz patlaması ve yangın kaynaklı can kayıplarının önüne geçilecek. Ayrıca yine yeni hayata geçirilen bir sistemle, depremden 15 dakika sonra, 7/24 esasına göre çalışan İGDAŞ'ın acil müdahale ekiplerine online olarak deprem sonrası doğal gaz altyapısı ve bina üst stokunda oluşabilecek muhtemel hasarlar bölgesel ve noktasal olarak ulaştırılarak müdahalenin daha kısa sürede ve daha etkin olarak yapılması sağlanacaktır.

Deprem Erken Uyarı Sistemi Nasıl Çalışıyor?

İGDAŞ, Türkiye’nin en büyük ve kalabalık şehri İstanbul’da huzurlu ve güvenli bir yaşam için yenilikçi projeler geliştirmeye devam ediyor, ileri teknolojisini kentin en büyük korkusu, deprem hazırlıkları konusuna da taşıyor. Deprem Erken Uyarı Sistemi’ni hayata geçiren İGDAŞ, deprem afetine erken müdahale fırsatı veren sistem sayesinde kentin depremde oluşabilecek doğalgaz kaynaklı hasarını hafifletmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve TÜBİTAK ile iş birliği yapan İGDAŞ, deprem hareketliliğini denizdeki sarsıntılar karaya ulaşmadan 5 10 saniye önce haber verecek sistemi hayata geçirdi.

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, depremin sadece İstanbul’un değil tüm ülkemizin bir gerçeği olduğuna işaret ederken “Afetlerin nerede, ne zaman, ne şiddette olacağını bilmek elimizden gelmiyor ama elimizde olan bir şey var: Afetlere hazır bilinçli bir yaşam sürmek” diyor. Benzeri sadece depreme karşı yüksek hassasiyetle tedbir alan gelişmiş ülkelerde bulunan deprem erken uyarı sistemiyle, İstanbul’un sismik aktivitesininin 850 noktadan izlendiğini belirten Dr. Mithat Bülent Özmen, depreme hazırlık ve afet yönetiminde, tüm dünya ölçeğinde öncü ve çok güçlü bir teknik altyapıya sahip olduklarını ifade ederken, erken uyarı sisteminin uyarı vermesiyle birlikte vanalar otomatik kapatılarak gaz akışı anında kesiliyor. Bu sayede deprem sonrası doğal gaz kaynaklı olası hasarların önlenebilmesi sağlanıyor. Sistem, gerçek zamanlı deprem risk haritalarını oluşturarak İGDAŞ Acil Müdahale Ekipleri’ne ulaştırıyor.

Öncelikli olarak nereye müdahale edeceğimizi söyleyen bir raporlama yapıyor. Bu da bizim kısa zamanda, doğru aksiyonlar almamızı sağlıyor.

Kentte 850 adet izleme noktasından, deprem uyarısını İGDAŞ birimlerine ileten sistem ile İGDAŞ Acil Müdahale Ekipleri’nin hızlı harekete geçmesini sağlıyor.

AKILLI ROBOT YIL SONUNDA HAZIR OLACAK

Doğal gaz çelik boru hatlarının olası hasarları ve zafiyetleri kontrol ve tespiti için yüksek teknoloji gerektiren cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada İGDAŞ TÜBİTAK'la beraber başlattığı çalışmayla, yıl sonunda akıllı robot modülünü devreye almayı hedefliyor. Bu robotun üzerinde birçok sensör ve kamera bulunuyor.

Robotu çelik boru hattının içinde gaz akışı kesilmeden sürekli dolaşabilecek. Dolayısıyla çelik borunun sürekli röntgenini çekilecek. Şebekenin herhangi bir yerinde korozyon, etkilenme, bozulma varsa bildirecek. Böylelikle erken teşhis anında müdahale imkanlı sağlanmış olacak.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları