loading
close
SON DAKİKALAR

"İhanet masasının dört ayağı"

"İhanet masasının dört ayağı"
Tarih: 29.05.2012 - 13:51
Kategori: Siyaset

Devlet Bahçeli gurup toplantısında yaptığı konuşmasında Şahin'in Uludere çıkışlarına destek verdi...

Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısına geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Hollanda ziyaretini değerlendirerek başladığı konuşmasında hükümetin Uludere politikasını eleştirerek İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e destek çıktı. Memur zamlarıyla ilgilide konuşan Bahçeli, memurların yanında olacağını söyledi.

 


Devlet Bahçeli MHP grup toplantısı konuşmasında Türkiye’nin son 5 yılda yüksek gerilim hattında tutulduğunu, doğruyla yanlışın yer değiştirdiğini, haklıyla haksızın birbirine karıştırıldığını söyledi. Uludere’nin de bu görüşler çerçevesinde ele alındığına vurgu yapan Bahçeli, olayın teşhisi yapılmadan suçlu avına çıkılmasının ciddi gelişmelere davetiye çıkardığını da sözlerine ekledi. 

 

"İhanet masasının dört ayağı"


“Herkesin neredeyse Uludere sözcüsü kesildi, AKP, CHP, BDP ve PKK ihanet masasının dört ayağını oluşturarak Akbaba gibi Uludere’ye üşüştü” diyen Bahçeli, Uludere üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasını beklediklerini, Uludere’dekiler kaçakçı diye görmezden gelinerek şehitler gelseydi, saldırılar olsaydı hesabını kim verecekti? Diye sordu. 

 

"Şahin görevini yerine getirdi"


Uludere'dekiler gerilla, terörist başı Sayın olarak görülmesine değinen Bahçeli, İçişleri Bakanının Uludere konusunda görevini yerine getirdiğini, PKK’yi bırakarak İçişleri Bakanıyla uğraşmanın PKK’nin değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramadığını söyledi.

 


İdris Naim’in söylediği sözlerin yüreklerine su serptiğini, AKP’nin ihanet sınırını geçtiğini, Uludere’de PKK’nin tuzağına düştüğünü belirten Şahin, Başbakan’ın Uludere için kullandığı operasyon kazası, kendi firkateynimizi vurmadık mı, ciğerimiz parçalandı, adli ve idari süreç başladığı ifadelerini hatırlatarak, Wall Street Journal gazetesinde yer alan Uludere haberinin Başbakan’ı tedirgin ettiğini vurguladı.

 


Başbakan’dan beklentilerinin Uludere olaylarını tüm yönleriyle açıklaması olduğunu ifade eden Bahçeli, Sınır ötesinden gelen her kaçak mal, kurşun bomba havan topu olarak Mehmetçiğimizi vurmaktadır. Kaçakçıları masum görmek kimsenin haddi değildir” dedi.

 

Başbakana sordu...


Uludere tartışmaları sürerken Türkiye şehitleriyle ağlamaktadır. 2012 yılının ilk 5 ayında 23 evladımız şehit olmuştur. Kayseri'deki saldırıda saldırganın Suriye'den geldiği görülmüştür ifadelerini kullanan Bahçeli, MİT eski müsteşar yardımcısının dile getirdiği vatandaşlarımızı öldürmeye yönelik bombalar hangi şehirlerimizdedir? Failler yakalanmış mıdır? Sorularını sordu.

 

"Gerekirse kandil canilerin başına yıkılır"


Başbakanın kürt sorununa yönelik, gerekirse canilerin başına Kandil yıkılır, canilerin inleri yakılır. Milliyetçi Hareket Partisi terörün kökünü kazımak için azimlidir diyen Bahçeli, memur zamlarına da değinerek AKP iktidarının memurları dışladığını, sürgünler ve tayinlerle memurları canlarından bezdirdiğini söyledi.
Memurların hiçbir iktidar döneminde bu kadar zulüm görmediğini, AKP'nin cimriliğiyle yüz yüze kaldıklarını, alan değil veren el olmakla övünen Başbakan memurun hakkını gasp ettiklerini dile getiren Bahçeli, memurların yanında olduğunu da belirtti.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

 

Bir gazetecinin, ''28 Şubat süreci kapsamında yeni bir operasyon yapıldı ve sizin milletvekiliniz Engin Alan da bu soruşturma kapsamında ifadesi alındı. Nasıl değerlendiriyorsunuz gelişmeleri?'' sorusunu yanıtlarken Bahçeli, ''28 Şubat ile ilişkili olarak yargı süreci başlamıştır. Herhangi bir şekilde kısmi, geçici bazı tedbirlerle oyalanmaması gerekir. Savcılığın elindeki bilgiler neyse bunlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve kimden ifade alınacaksa, kim yargılanacaksa hepsini davet etmek suretiyle kısa süre içerisinde sonuçlandırılmalı ve darbe tartışmaları Türkiye'nin gündeminden düşürülmelidir'' diye konuştu.

 

Bir başka gazetecinin, ''Başbakan tarafından gündeme getirildi. Kürtaj ve sezaryene sizin bakış açısınız nedir?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Kürtaj konusu siyasi görüş ve ideolojiler açısından her zaman farklılıklar arz etmiş ve tartışılmıştır'' dedi.

 

''Sayın Başbakan kürtaj konusuyla ilgili bir siyasi görüşünü, ideolojik temelli bakış açısını ortaya koyuyor'' ifadesini kullanan Bahçeli, ''Saygı duymak lazım ancak kürtaj gibi bir konunun Uludere ile ilişkilendirilmesi çok yakışıksızdır. Bu konuda Uludere'yi saptırmak, konuyu bir başka yöne çekmek ve bu konuda kadınlarımızı incitmek doğru bir davranış olmamıştır'' dedi.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları