loading
close
SON DAKİKALAR

''İhmal varsa örtbas etmeyeceğiz''

''İhmal varsa örtbas etmeyeceğiz''
Tarih: 24.05.2012 - 16:32
Kategori: Siyaset

Başkan Çelik, dün düzenlediği basın toplantısında Uludere olayına ilişkin açıklamalar yaptı...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Uludere’de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili talimatı ilgili komutanların verdiğini belirterek, “Bu komutanlar doğru mu yanlış mı vermiştir? Bu inceleme ve soruşturma sonucunda belli olacaktır.

 

Hata, kusur, ihmal veya kasıt varsa kiminle ilgili tespit edilirse edilsin kesinlikle bunu örtbas etmeyeceğiz.

 

Onun için sabah, akşam, terbiye sınırlarını zorlayarak, hatta terbiyesizce, ’Başbakan bu insanların öldürülmesi için talimat verdi’ şeklinde beyanlarda bulunmak çok ayıptır ve haksızlıktır” dedi.

 


Bir gazetecinin, “Ortaya çıktı ki talimatı komutanlar verdi dediniz. Bu bilgi nereden geliyor” sorusu üzerine Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de bu yönde açıklama yaptığını hatırlatarak, “Böyle bir tespiti, İçişleri Bakanı veya bir başkası Ak Parti Genel Merkezi’nin tepesine çıkıp dürbünle bakmış olamazlar herhalde.

 

Bir inceleme ve araştırmanın sonucunda bu tespit yapılıyor. Diyarbakır Özel yetkili Cumhuriyet Savcısının yaptığı inceleme ve soruşturmanın bu meseleyi yönlendireceğini düşünüyoruz” dedi.

 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun da bir inceleme yaptığını, onların da bazı tespitleri bulunduğunu hatırlatan Çelik, savcılığın veya askeri savcılığın, bu tespitlerden sonra dava açılması sürecine girebileceğini belirtti.

 

Hüseyin Çelik “Büyükşehir Belediyesi sayısının artırılacağı ve yeni belediye başkanlarının ‘süper başkan’ olacağı yönünde haberler var. Başkanlık sistemiyle ilgili bir düzenleme mi” sorusuna karşılık da Başkanlık sistemiyle bunun hiç ilgisi olmadığını söyledi. Çelik, 13 ilin daha büyükşehir olacağını belirterek, “Başkanlık veya yarı başkanlık sistemi olsa da eyalet sistemi de olacak diye bir şey yok” dedi.

 Milliyet

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları