loading
close
SON DAKİKALAR

İhsan Eliaçık’ın İstanbul’dan çıkış yasağı kaldırıldı

İhsan Eliaçık’ın İstanbul’dan çıkış yasağı kaldırıldı
Tarih: 10.06.2019 - 18:05
Kategori: Yurt

Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi, İlahiyatçı Yazar R. İhsan Eliaçık hakkında yurt dışına çıkmama, İstanbul il sınırları dışına çıkmama ve haftada iki gün imza adli kontrol uygulanmasını yurt dışına çıkış yasağı hariç kaldırdı.

İlahiyatçı Yazar R.İhsan Eliaçık bir seminerdeki konuşması ve bir internet sitesindeki söyleşisinden dolayı geçen yıl 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Eliaçık’ın cezasında indirim yapmayan İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, ayrıca yurt dışına ve İstanbul dışına çıkmama ve haftada iki gün karakola imza adli kontrolü uygulanmasına karar vermişti.

İlk derece Mahkemesince verilen karara karşı İstinaf Kanun Yoluna başvurulması sonrasında, Yazar R. İhsan Eliaçık vekili, verilen adli kontrollerin gündelik yaşantısını ve mesleki faaliyetini engelleyecek şekilde uygulanmasından dolayı, İstinaf incelemesi sonuna kadar hakkındaki tüm adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etmişti.

adilmedya.com'un haberine göre talebi inceleyen Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 27/05/2019 tarihli kararında “Sanık hakkında verilen ‘’haftanın Pazartesi ve Cuma günleri saat 09.00 ile 21.00 arası ikametgahına en yakın karakola giderek imza atmak’’ ve ‘’İstanbul il sınırlarını terk etmeme’’ adli kontrol tedbirlerinin KALDIRILMASINA karar vermiştir” denildi.

İstanbul’dan çıkış yasağı bir yıldır devam eden İhsan Eliaçık, ”Çıkış yasağına uyuyoruz ama yasağın anlamsızlığını dünyaya duyurmak da hakkımız” diyerek gerek sosyal medyadan yaptığı canlı yayınlarla ve Kocaeli ve Tekirdağ il sınırlarında kurulan Yeryüzü Sofraları ile uygulanan yasağın anlamsızlığını protesto ederek, sesini tüm dünyaya duyurmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları