loading
close
SON DAKİKALAR

İki gün içinde kaçan kaçtı!

İki gün içinde kaçan kaçtı!
Tarih: 16.07.2012 - 10:07
Kategori: Gündem

CHP'li Ülker 3. yargı paketi kapsamında tahliye edilenlere dikkat çekerek, "karara itiraz edene kadar kaşan kaçtı" dedi...

Bahçelievler katliamı sanıkları başta olmak üzere ülkücülerin tahliyesi ile tepkileri üzerine çeken 3. yargı paketinde şimdi de Hizb-ut Tahrir tahliyelerinin şoku yaşanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Yargı paketi, örgüt kurmak ve yönetmek suçuna düzenleme yapmadığı halde, bildiğim 6-7 yönetici tahliye edildi.

Hem de tahliyelere Cuma günü saat 17.20'de karar verildi. Karara itiraz Pazartesi (bugün) verilecek. Ama iki gün içinde kaçan kaçtı" dedi.

İtiraz mesai bittiği gerekçesiyle işleme alınmadı

3. Yargı paketi kapsamında infazının durdurulmasına karar verilen ülkücülerle ilgili tartışmalar sonlanmadan, şimdi de Hizb-ut Tahrir tahliyeleri gündeme oturdu. 100'ü aşkın örgüt yöneticisi ve üyesinin geçtiğimiz Cuma günü salındığı ortaya çıktı. Yargıtay'dan kesinleşmiş cezaları olan 100'ü aşkın Hizb-ut Tahrir üyesi, 13 Temmuz Cuma günü saat 17:20'de çıkan kararla tahliye edildi. Bu karara Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu itiraz etti. Ancak itiraz Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, "mesai bittiği" gerekçesiyle işleme alınmadı. Mahkeme tahliyelere ilişkin itirazını bugün karara bağlayacak.

Yanış tahliye

CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, konuya ilişkin VATAN'a yaptığı açıklamada, tahliyelerin yanlış olduğunu vurguladı. Tarhan, 3. Yargı paketinda "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçunda infazın durdurulmasını ilişkin bir düzenleme olmadığını vurgulayarak, "Mahkemenin verilen kararı bu açıdan yanlış. Benim bildiğim ve Yargıtay'da da onanan 6-7 yöneticilik ve örgüt kurmak suçundan ceza almış kişi var. Bu kişiler 'örgüt propagandası yapmak' veya 'örgüte üye olmak' suçunu işlemiş gibi değerlendirildi ve tahliye edildi" dedi.


Hepsi kaçak

Daha önce Hizbullahçıların yanlış tahliye edildiklerini ve kaçtıklarını hatırlatan Tarhan, "Mahkeme kararını 17:20'de infaz savcılığına bildiriyor. Bu nedenle itiraz zorlaşıyor. İnfaz Savcılığı'nda bu hemen fark edilmiş ve itiraz edilmiş. Ama mesai bitti gerekçesiyle dikkat alınmamış. Karar Pazartesi (bugün) açıklanacak. Ancak bu süre içinde, yani iki günde bu insanlar ya yurtdışına kaçtı ya da izlerini kaybettirdi. Burada bilerek yapıldığı izlenimi ediniyorum" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları