loading
close
SON DAKİKALAR

İkiyüzlü kongreye protesto

İkiyüzlü kongreye protesto
Tarih: 12.02.2012 - 18:48
Kategori: Sendika

Emek ve meslek örgütleri İstanbul’da gerçekleşecek 19’uncu Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi protestoya hazırlanıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği (ISSA) ve ev sahibi Türkiye’den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 19’uncu Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’ni düzenlemeye hazırlanıyor. 11-15 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek kongre iş kazaları ve güvenliksiz, güvencesiz çalıştırmayı “önleme kültürünü” yaygınlaştırarak çözme hedefiyle toplanıyor. 

Kuralsız ve esnek çalışmanın yol açtığı sorunları “kültür” sorunu olarak tanımlayan ve işçi sağlığı yerine “iş sağlığı” kavramını kullanarak sınıf temelli yaklaşımı yok sayan kongreyi emekçiler protesto etmeye hazırlanıyor. DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Tabip Odası 12 Eylül günü kongreyi protesto etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Eylemde İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG Meclisi) konuya ilişkin hazırladığı bir rapor da kamuoyuyla paylaşılacak. 

19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre ve Fuarı protestosu 
Tarih:
 12 Eylül Pazartesi 
Yer: Taksim Tramvay Durağı 
Saat: 12.30 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları