loading
close
SON DAKİKALAR

İktidar 3 maymunu oynuyor, Isparta donuyor!

İktidar 3 maymunu oynuyor, Isparta donuyor!
Tarih: 06.02.2022 - 16:18
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi, günlerdir elektriksiz bırakılan Isparta’da yaşanan enerji krizini, elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yaşandığı kentteki sorunları yerinde inceledi, CHP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Mahalle ve ev ziyaretleri gerçekleştiren CHP Heyetine konuşan vatandaşlar sıkıntılarını ve yaşadıklarını anlattı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE MİLLETVEKİLLERİ GÜNLERDİR ELEKTRİKSİZ BIRAKILAN ISPARTA’DA

Cumhuriyet Halk Partisi, günlerdir elektriksiz bırakılan Isparta’da yaşanan enerji krizini CHP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, Genel Başkan Yardımcıları Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmez katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında liyakatsız ve beceriksiz AKP yöneticilerinin kenti kaderiyle başbaşa bıraktığına dikkat çekildi:

NEREDEYDİNİZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmiş olsun mesajlarını paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: Meteoroloji tarih ve saat belirterek böyle bir yağışın geleceğini haber vermişti. Isparta’yı yöneten Belediye Başkanı, Vali, iktidarın milletvekillerine soruyorum: Neredeydiniz? Bu kadar mı gerçeklikten kopuk sunuz? Bilimden yoksunsunuz? Eğer meteorolojik veriler dikkate alınsaydı, Perşembe gününden önce kriz masası kurulacak, Isparta’nın dört bir yanında jeneratörler, karla mücadele araçları bekleyecekti. Elektriğe, bağlı cihazlara, doğalgaza ihtiyacı olan hastalar, kronik hastalar hem soğuktan hem hastalıktan korunmak için tedbirlerin alınmış olduğunu görecekti.

BIRAKIN “ŞOV”U!

“Tedbirsizlik ve beceriksizliğin 4 gündür mağdur bıraktığı Ispartalı yurttaşlarımız karakışta elektriksiz. Sorumlular üç maymunu oynuyor, sadece şov yaparak yaşanan doğal felakete "bereket" diyerek milletle alay ediyor.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 4 gün sonra Isparta’ya gelmesini eleştirdi, göz göre göre gelen felakette yurttaşların haklarının gasp edildiğine dikkat çekti: Isparta’yı liyakatsızlık yüzünden kaderiyle başbaşa bıraktılar. Saraydaki tek kişilik hükümete soruyorum: Enerji Bakanı neden 4. gün geldi? Bakanın görevi, karla mücadele eden araçların başında bekleyip şov yapmak değildir. Bakanın görevi, önceden tedbirlerin alınıp alınmadığını, enerjide arz güvenliğinin garanti altına alınıp alınmadığını, özelleştirme adı altında enerji kaynaklarını yandaşlara peşkeş çektiklerinde kontrollerinin ve bakımların yapılıp yapılmadığını denetlemek olmalıydı.

SUÇ KAR YAĞIŞINDA DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "İktidar suçu kar yağışına attı. 500 bin nüfuslu Isparta'yı karanlıkta bırakan kar yağışı değil, Isparta'yı elektriksiz bırakan iletim ve dağıtım hatlarının hala yerin üstünde olması. Başka bir deyişle özelleştirilen dağıtım şirketlerinin gerekli yatırımı yapmaması." Değerlendirmesinde bulundu ve acilen seçim çağrısı yaptı.

SERALARDA, DEPOLARDA, HAYVANCILIKTA HASAR BÜYÜK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Antalya Milletvekili Cavit Arı ile birlikte Fatih ve Batıkent Mahallelerinde yerinde ziyaretlerde yer alan CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, Batıkent’in dışında da büyük zararlar olduğuna dikkat çekti; “Seralar, elma depoları, soğukhava depoları hasar gördü. Hayvancılıkla uğraşanların çatıları çökmüş durumda. 200-300 bin zararı olan var.” dedi.
HİZMET KUSURU VARDIR Antalya Milletvekili Cavit Arı, hatların düzgün yapılmamış olması nedeniyle bu sorunlar yaşandığını hatırlattı: “İlgili firma hizmet kusuru nedeniyle ve bundan kaynaklı hasarlar nedeniyle vatandaşa zararlarını ödemekle mükelleftir. Vatandaşımız da zararın giderilmesi yönünde beklenti içindedir.”

ELEKTRİK GELDİ, SORUNLAR BİTMEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Elektrik geldiğinde yüksek gerilim ve voltaj nedeniyle çamaşır, bulaşık makineleri, kombiler elektrik gelse de bozulmuş, yanmış durumda.. Karın getirdiği sorunlar yetmezmiş gibi, düzenli olarak elektrik iletim hatlarında voltaj ayarlaması yapılmadığı ve yatırım yapılmadığı için evlerde hasarlar yaşanıyor. Vatandaşlar tamiri mümkün olmayan elektronik ev aletlerinin hasar gördüğünü söylüyor. Destek bekliyor, zararlarının karşılanmasını talep ediyor.” diye konuştu.

İl Başkanı ve milletvekilleriyle birlikte ev ziyaretleri gerçekleştiren CHP heyeti, vatandaşların yaşadıklarını dinledi. Yurttaşlar, öldünüz mü elektriksiz diye azar dahi yediklerini, paylaştıkları videoların silinmesi için arandıklarını, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı:

SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN ÖLMEMİZ Mİ LAZIMDI? NE GELEN VAR NE GİDEN

“Gelen giden yoktu. Hiç gelen olmadı. 3 gün boyunca elektrik yoktu. Çocuklar hasta oldu.”

MUHATAP BULAMADIK

Doğruları söyleyen videolar paylaştık diye bizi belediyeden arayıp o videoları kaldırın dediler. TEDAŞ’ı aradık, gelecek diye diye beklettiler. 3 gün elektrik yoktu. Muhatap alacağımız kimse bulamadık.”

SARILARAK ISINDIK

“Her birimiz birer çocuğumuzu aldık sarıldık öyle ısınmaya ve ısıtmaya çalıştık. Yaşlılar da öyle… Sarılarak ısındık.”

883 TL FATURA GELİYOR GÖREVLİ YOK!

“Bir aylık 883 TL fatura gelmiş. Kimse gelmiyor. Burası merkez… Evimde elektrik, doğalgaz yok ama eve fatura geliyor. Faturayı gönderiyorsunuz da elektrikler yok görevli niye göndermiyorsunuz?

SARILARAK ISINDIK

“Sesimizi duyuramadık. Cinnet geçiriyor millet. Kendimizi yakalım bunu mu istiyorsunuz?”

REZİLLİĞİN BÖYLESİ

“Biz hangi çağdayız? Uçuyoruz pembe bulutlar üstünde, ülkemiz çok güçlü! ama 40 cm kar yağıyor rezillik yaşıyoruz. Paraları milletten topluyorsunuz yazık bu millete… 3 katı oranında faturalar geliyor. Parası olmayan ne yapacak? Valinin görevi ne? Bakan mı yapacak? Toplum olarak demokrasiyi bilmiyoruz. Hergün zam geliyor, kimse tepki göstermiyor.”

MAKİNALAR BOZULDU

“Elektrik geldi ama kombinin kartı yanmış. Çamaşır, bulaşık makineleri yandı. Hiçbirşey çalışmıyor. 5 gündür kalorifersiz dairede yaşıyoruz. Vallahi idare etmeye çalışıyoruz.”

AÇIKLAMALARA TEPKİ

“Kar yağacak tamam bereket deniyor. Tamam ama çıkmış TV’lerde konuşuyorlar. Biz Isparta merkezde Batıkent mahallesinde oturuyoruz. Köyde de değil. Yaşadıklarımıza bak. Partilisi yok bu işin. Gerçeklerin partisi olmaz.”

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTIM, EVE GELDİM: BUZ!

“Ben acile kaldırıldım, yoğun bakımda yattım 2 gün, servise aldılar çıktım eve geldim, ev buz gibi…Her yere telefon ediyoruz, kimse telefonları açmıyor. Sular da kesikti. Herkes arıyor ama ulaşılamıyor.”

LAMBALAR PATLADI, ALETLER YANDI

“Merkezde elektrikler gelince başka sorunlarla karşılaştık. İnternet gitti, TV gitti, lambalar patladı. Komşularda da benzer sorunlar var. Fırsatçılar da türedi. Destek gerekiyor.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları