loading
close
SON DAKİKALAR

İktidar OECD İstanbul merkezinin açılışını yaptı, CHP'li Hamzaçebi'den tepki geldi: 1999 yılında açılmıştı, İstanbul defterdarıyken tahsis etmişim

İktidar OECD İstanbul merkezinin açılışını yaptı, CHP'li Hamzaçebi'den tepki geldi: 1999 yılında açılmıştı, İstanbul defterdarıyken tahsis etmişim
Tarih: 24.01.2021 - 17:56
Kategori: Siyaset

İktidar, 2 gün önce OECD İstanbul merkezinin açılışını yapmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "OECD İstanbul Merkezi bugün değil 1999 yılında açılmıştır" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 22 Ocak'ta İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) dünya genelindeki 5. bölgesel merkezi olarak Türkiye’yi ve İstanbul’u tercih etmesinin oldukça doğru ve yerinde bir seçim olduğunu belirterek, "OECD İstanbul Merkezi'nin kuruluşuyla birlikte Türkiye ve OECD arasındaki ilişkilerde yeni bir dönem başlatıyor olacağız" dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, OECD İstanbul merkezinin 1999 yılında açıldığını belirterek, "Bu kadarına da pes doğrusu dedi. Hamzaçebi, o sırada İstanbul defterdarı olduğunu kaydederek "Eminönü’nde Hazine’ye ait denize cepheli bir binanın bir katını kendilerine tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi'nin açıklamaları şöyle:
"Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Türkiye ve İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İstanbul Merkezinin açılışına video mesajla katılarak hayırlı olsun dileklerini iletti. Hemen belirteyim OECD İstanbul Merkezi bugün değil 1999 yılında açılmıştır. Bu kadarına da pes doğrusu. İstanbul Defterdarıydım. OECD kendilerine iyi bir yer tahsis edilirse İstanbul’da, değilse Selanik’te bir merkez açmak istediklerini söyledi. Eminönü’nde Hazine’ye ait denize cepheli bir binanın bir katını kendilerine tahsis ettik. Zamanın OECD Genel Sekreteri açılışı yapmıştı."

Hamzaçebi'nin açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yanıt verdi. Altun, "Akif bey, kuruluşuna yönelik mutabakatı 2018'de imzaladığımız OECD İstanbul Merkezinin 1999'da kurulmuş olduğunu iddia edecek kadar kafanız karışmış anlaşılan. Yahut zamanı tersine çevirmek gibi iddialı bir işe girişmişsiniz. Sanmıyorum ama başarılar" dedi.

Hamzaçebi ise Altun'a şu karşılığı verdi:
"Yer ve tarih belirtiyorum Sayın Altun. Araştırmak için zamanınız var hala. Devletin kayıtları elinizde. OECD Genel Sekreterinin yaptığı açılışta zamanın TİKA Başkanı Sn Fidan da vardı. Bina Denizbank’tan Hazine’ye intikal etmişti. Aynı binada Hocapaşa Vergi Dairesi de vardı."

Hamzaçebi'nin yanıtının ardından iki isim arasındaki diyalog şöyle devam etti:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları